навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Renault-Nissan-Mitsubishi и Microsoft анонсират платформа за управление на свързани услуги

2019-03-21 0

Renault-Nissan-Mitsubishi и Microsoft анонсират платформа за управление на свързани услуги

Автомобилният алианс Renault-Nissan-Mitsubishi обяви лансирането на Alliance Intelligent Cloud - нова платформа, която позволява на Renault, Nissan и Mitsubishi Motors да доставят свързани услуги в автомобилите си на почти всички 200 пазара, обслужвани от Алианса. Проектът на Алианса и Microsoft е първата глобална програма за свързани автомобили и ще бъде реализиран посредством използване на облачни услуги, изкуствен интелект (AI) и IoT (Internet of Things) технологии, предоставени от Microsoft Azure. Azure предоставя на Алианса глобална платформа за данни, която събира, управлява и анализира данните от превозните средства, за да предоставя интелигентни услуги.

Първите автомобили с технологията Alliance Intelligent Cloud ще бъдат новото Renault Clio и Nissan Leaf в Япония и Европа. Това са и първите превозни средства, задвижвани от Microsoft платформата за свързани превозни средства.

Превозните средства, използващи Alliance Intelligent Cloud, ще се възползват от непрекъснат достъп до интернет, усъвършенствана дистанционна диагностика, свързана навигация, актуализации на софтуера по въздуха, многобройни функционалности за развлечение и други услуги, съобразени с клиентите. 

Кал Мос, глобален вицепрезидент, Alliance Connected Vehicles в Renault-Nissan-Mitsubishi, заяви: "Разработваме платформа за свързани превозни средства, която ще преобрази потреблението за клиентите на Renault, Nissan и Mitsubishi. Чрез нашето сътрудничество с Microsoft ще представим най-мощната и всеобхватна платформа за свързани превозни средства. Използвайки размера и мащаба на Алианса, ние изградихме интелигентна облачна платформа, която поставя нови стандарти за нашата индустрия."

"Renault-Nissan-Mitsubishi е дългогодишен партньор и първият ни стратегически партньор за платформата за свързани превозни средства на Microsoft", заяви Жан-Филип Куртуа, EVP и Президент, Глобални продажби, маркетинг и операции в Microsoft.  "Производството на Alliance Intelligent Cloud позволява появата на ново поколение от свързани услуги, задвижвани от Microsoft Azure."

Платформата Alliance Intelligent Cloud ще бъде водена от събраните в нея данни и благодарение на усъвършенствани AI и аналитични технологии ще ускори времето за пускане на пазара на нови иновации и бизнес инициативи.

Alliance Intelligent Cloud ще позволява на превозните средства на Алианса да комуникират с бъдещата инфраструктура на интелигентните градове и с платформите на потенциални бъдещи партньори. С тази нова инициатива всяка трета страна, която иска да се свърже с превозните средства на Алианса, ще разполага с единна точка за контакт.

за 45%  против 55%  251 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума