навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Huawei получи първия в света 5G CE сертификат на TÜV Rheinland

2019-03-18 0

Huawei получи първия в света 5G CE сертификат на TÜV Rheinland

Huawei Mate X получи първия в света 5G CE сертификат на TÜV Rheinland, който свидетелства, че сгъваемият смартфон на глобалния бранд е преминал успешно всички тестове и вече официално е първият 5G смартфон, одобрен от регулаторния орган на Европейския съюз.

Брус Лий, вицепрезидент на отдел "Handset Business" в Huawei Consumer Business Group, сподели на церемонията по награждаването, че: "5G технологиите и продуктите, работещи с тях, са много по-комплексни в сравнение с тези от предходните поколения. 5G сертифицирането се базира на непрекъснат прогрес, така че да се оценяват 5G смартфони в момента е напълно ново предизвикателство. Чрез ценното партньорство между екипите на Huawei и TÜV Rheinland успяхме да направим голяма крачка напред в тази посока. В бъдеще ще продължим да работим заедно по отношение на сертифициране на нови комуникационни технологии и осъществяване на по-подробни изследвания в областта на 5G".

Щефан Кишка, президент на IoT отдела на TÜV Rheinland, добави: "Радвам се, че нашата организация стана свидетел на глобалния възход на Huawei в областта на 5G, тъй като това е много вълнуваща сфера както за потребителите, така и за производителите. От много години TÜV Rheinland работи неуморно за развитието на безжичните комуникационни технологии и очакваме с оптимизъм бъдещата ни съвместна работа с Huawei, за да можем заедно да създадем новата 5G ера".

В качеството си на първия 5G смартфон Huawei Mate X притежава най-развитите технологии на глобалния бранд. Mate X е захранван от едночиповата система Balong 5000, която е първата в света многофункционална 5G едночипова система със 7-нанометров процесор, благодарение на който системата може да поддържа 2G, 3G, 4G и 5G само с един чип. В допълнение на това в корпуса на Mate X са вградени четири типа иновативни 5G антени, благодарение на които 5G сигналът е бърз, силен и устойчив. Тези нововъведения правят Huawei Mate X напълно готов за масовата употреба на 5G връзката от страна на потребителите по целия свят.

От своя страна TÜV Rheinland отговаря за целия процес на сертифицирането на 5G смартфоните на Huawei. CE сертификатът е необходимо изискване за внасянето и продажбата на 5G продукти на територията на Европейския съюз. Престижният сетификат е огромно признание за всяка компания, желаеща да се реализира на европейския пазар.

Полуачването на първия в света 5G CE сертификат, присъден на смартфон, е солидна основа за бъдещото масово разпространение на 5G услугите на пазара на смартфони и за пореден път затвърждава позицията на Huawei като глобален лидер в развитието на 5G.

за 44%  против 56%  99 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума