навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Избрани места за празника на любовта и виното

2019-01-30 0

Избрани места за празника на любовта и виното

Ето, че дойде месецът на любовта и виното. Месец, в който независимо дали празнуваме едно от двете или и двете заедно, винаги ни носи повод за бягство от рутината и възможност да посветим няколко дни именно на тези две удоволствия.
Но любовта невинаги е прегръдка с гледка към планината и цялото време за любимия. Любовта по-често е в откраднатите целувки на път за работа, милата бележка в опакования обяд и съобщението „Липсваш ми!“ между работните срещи. А празник е всеки откраднат уикенд, в който нямаме срещи с никого другиго, освен с любимия.
Ето защо споделената гледка към планината от уютния балкон, притихнали и спокойни е същински празник. Празник е и виното в чашите, чийто звън казва повече от стотици думи!
Затова ние сме се постарали да подберем местата, където всички тези дефиниции за празнуване се обединяват в едно страхотно преживяване с много вино и качествена почивка!


Макси Велинград

www.maxivelingrad.com

В Макси Велинград Парк Хотел & СПА има голям избор от пет минерални басейна – два външни и три вътрешни, три лечебни топила, контрастен басейн, стая за релакс, три вида сауни, парна баня, тепидариум, турска баня, хамам и масажни студиа. Освен стандартна финландска сауна, има също кeдрова сауна – в нея целият дървен материал е от кeдрово дърво, има оздравителен ефект срещу кашлици и усещане за задух, и е изключително подходяща за медитация. СПА центърът разполага и с руска сауна, която излъчва здравословен аромат и влияние на различните билки. Елиминира токсините и стимулира метаболизма. Екипът на СПА рецепция винаги може да предостави допълнителна информация за различните СПА помещения и да посъветва гостите за най-добрия начин да се насладят на престоя си.За да предотвратят някои деликатни ситуации и да допринесат за удобството и комфорта на гостите, от Макси предлагат някои на вид обикновени правила и съвети за пълноценно СПА преживяване. Те се отнасят за: какви бански да носите (и дали да носите); дали да бъдете боси или обути; да пазите ли тишина; как да се държите, ако сте с деца; какво да правите в Стаята за почивка; кое е личното Ви пространство; как да се грижите за дълга коса; как да използвате гардеробите и др.Цялата публикация може да прочетете на този адрес. Автор е доц. д-р Даниела Илиева - професионален трейнър-консултант по бизнес етикет и международен протокол, акредитирана от EUROPROTOCOL – The European School of Protocol, трейнър по невро-лингвистично програмиране и коучинг, преподавател във ВУЗФ – Университет по финанси, бизнес и предприемачество и корпоративен обучител.  Профилът й включва богат опит в бизнес комуникации, имидж мениджмънт, публични изяви и говорене пред публика, междукултурна комуникация, презентационни умения, личностен и корпоративен коучинг.

www.maxivelingrad.com


 


Chateau Des Bergers

www.cdb.bg

"Chateau Des Bergers" е място, което стихията на носталгията и жаждата за творчество ведно с дащната природа създават преди няколко години в защитената местност Урумово лале, край Търговище. И оттогава до днес всеки ден е празник на любовта и виното!

Основателите му го изграждат с идеята да се превърне в убежище от забързания градски живот, а дните, прекарани там, да не бъдат просто престой, а пълноценно преживяване в света на виното. Именно онези, за които това пътуване е бягство от хаоса, ще намерят подреденост и смисъл в безкрайността на лозовите хълмове и вдъхновяващата история на основателя му.Сърцето на шатото е бутиковата винарна за ценители и най-вече за приятели, доверили се на алхимията  на семплия, лишен от претенция живот. Всяка капка  вино е израз на силната ни връзка със земята и корените ни, осмислена през призмата на съвременността в търсене на съвършенството. Белите и червените вина се правят по френска технология в съчетание с доказани във времето български традиции на винопроизводство. Следвайки свой собствен път от засаждането на гроздето до бутилирането, виното на "Chateau Des Bergers" притежава ярка индивидуалност, благодарение на комбинацията от знание, технология и непримиримия дух на авторите му.Тук ще можете да опитате нежните Совиньон Блан и Шардоне, изтънченото Розе от Каберне Фран или вълнуващите Пино Ноар, Мерло и Каберне Фран, както по отделно, така и в комбинации. Въпрос на вкус и настроение обаче са не само вината, а и изборът на стая. Обзаведени в различни стилове, те носят различна емоция, но преди всичко удобство и уют. Всеки прозорец пък е с гледка към онази шир и свобода, която така ни липсва от детските ни години, но тук сякаш е непокътната от годините. Само на крачка пък са зоните за абсолютен релакс – сауна, парна паня със студено ведро и 12-местно джакузи. А ресторантът, в унисон с класата и стила на шатото, ще донесе наслада и на най-капризното небце.


Полемиката кой празник трябва празнуваме на 14 февруари едва ли би съществувала, ако всички бяха прекарали няколко дни в "Chateau Des Bergers". Всяка секунда там ни учи, че виното и любовта са свързани така, както гроздето принадлежи на земята си, както две чаши се свързват в наздравица. Затова нека тази дата бъде просто повод да се превърнем от вечно бързащи в спокойни и щастливи хора, и дори от туристи – в откриватели!

www.cdb.bg


 


Вила Юстина

Мечтаете ли за тосканска романтика и райско спокойствие, но на родна земя? На 26 км от Пловдив, в село Устина, ревниво пазена от достолепните Родопи, откриваме именно тази комбинация от простор, тишина, магически дух и блажена винена реколта. Винарска изба Юстина събира на територията си декар по декар любов и традиция от далечната 2006-та година до ден днешен. Лозята, простиращи се на 420 дка, са пленили южния склон със североизточно разположение и раждат сортове, любими на мнозина, но и такива, познати на малцина, като Совиньон Блан, Семийон, Шардоне, Алиготе, Гевюрцтраминер, Мерло, Пино Ноар, Каберне Фран, Мавруд и Рубин. Благодарение на модерната производствена база, тук можете да опитате различни стилове вина на световно ниво, за което свидетелстват и множеството медали от международни конкурси. Но виното преди всичко е емоция. А когато емоцията те залее, всички факти губят значение. И тук определено знаят това, ето защо са се погрижили да създадат атмосфера, която сама по себе си е опияняваща. Всичко останало прави преживяването само по-хубаво и по-хубаво.

За качествена почивка понякога е нужно уединение. За любителите на усамотението, уюта и тесните приятелски или семейни кръгове, къщата за гости е другото парче от рая край Пловдив. С просторна всекидневна, кът за барбекю с озеленен двор и няколко спални, разположени на двата етажа, и отделно винарската изба, къщата има всички условия за няколко дни на сладко безвремие. На територията на Вила Юстина има и малък язовир, който е идеален за риболов, а в близост се намира и мини зоопарк. Районът е богат на легенди, история и забележителности, така че скуката ще бъде абсолютно непознато понятие.

Каним ви на виртуална разходка по магнетичните склонове, из винарската изба, къщата за гости и парка лозе, но с тези снимки единствено загатваме къде погледът ви ще се губи отново и отново, ако само попаднете там.

www.villayustina.com


 


за 52%  против 48%  1640 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума