навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новият Range Rover Evoque: Луксозният SUV за града и извън него

2018-12-14 0

Новият Range Rover Evoque: Луксозният SUV за града и извън него

На специално събитие в изключително модерния шоурум на Jaguar Land Rover в София, Мото-Пфое представи пред журналисти и партньори изцяло новия Range Rover Evoque. По-малко от месец след официалната световна премиера на модела в Лондон, България е първият европейски пазар, на който предпремиерно Range Rover Evoque е представен на живо. Александър Костадинов, Директор маркетинг и продажби на Мото-Пфое, приветства всички гости в новия комплекс и акцентира върху изключителния принос на модела за големия успех на марката Land Rover в България. Волен Чинков, Бранд мениджър на Jaguar Land Rover, продължи с най-важните акценти и новости за модела, революционер в сегмента на компактните SUV автомобили. Всички желаещи да се докоснат на живо до новия Range Rover Evoque могат да го направят между 14 и 31 декември 2018 г. в шоурума на Jaguar Land Rover в София и между 3 и 6 януари 2019 г. в шоурума на Jaguar Land Rover в Мото-Пфое Варна. 

Пионер на пазара на луксозни компактни SUV автомобили с продажби от над 772 096 броя в световен мащаб и повече от 217 международни награди, новият Range Rover  Evoque е усъвършенствана еволюция на оригинала. Съчетаващ ненадминатото наследство на Range Rover със свръхмодерни технологии – проектиран, конструиран и произвеждан във Великобритания – той отговаря на нуждите на днешните клиенти.

Финбар МакФол, Директор Глобален маркетинг, Jaguar Land Rover, споделя: "Преди осем години създадохме нов сегмент и светът ни последва. Сега даваме нова дефиниция на луксозен компактен SUV. С дизайн и проходимост в основата си и най-новите технологии на разположение, новият Evoque отговаря на вашите нужди както никога досега и ви гарантира достигане на вашата дестинация, независимо от условията." 

Надграждайки моментално разпознаваемия дизайн на оригинала, новият Evoque е усъвършенствана еволюция на характерния и подобен на купе силует с отличителен скосен покрив и издигаща се средна линия, който идентифицира семейството на Range Rover.

Изключителните пропорции и обем са подсилени от подчертаните рамене и мощните арки на колелата, които в съчетание с 21-инчовите джанти създават силно и динамично присъствие.

Въвеждането на ювелирни елементи като супер тънки матрични LED предни фарове осигурява по-изтънчена светлинна графика отпред и отзад. Изравнени с каросерията дръжки на вратите допълват гладката изваяна естетика, а "бягащите" мигачи създават целенасочен светлинен подпис. Опционални детайли R-Dynamic и медни акценти допълват уникалната привлекателност на модела.

Отвътре, майсторски изработеният дизайн съчетава изчистени повърхности и опростени линии с внимателно подбрани висококачествени материали, за да създаде луксозно, минималистично, дигитално купе. Като висококачествена алтернатива на кожата се предлага технически текстил, използващ рециклирана пластмаса, като вълнената тъкан Kvadrat и велура Miko, както и опциите Eucalyptus и Ultrafabrics. 

Размерите на новия Evoque са почти идентични с тези на своя предшественик, но стъпвайки върху новата първокласна напречна архитектура на Land Rover, използваща различни материали, новият модел осигурява повече пространство в купето отпреди. Пространството за багаж е с 10% по-голямо (591 литра), много по-широко и лесно помества сгъната детска количка или комплект стикове за голф, като обемът се увеличава до 1 383 литра, когато делимите в съотношение 40:20:40 седалки на втория ред са сгънати.

Range Rover от край до край, компактният SUV съчетава проходимост върху всякакви терени и увереност при всякакви метеорологични условия. Terrain Response 2 – технология, въведена за първи път в пълноразмерен Range Rover – автоматично разпознава повърхността, върху която се движи автомобилът, и регулира настройката спрямо нея, като Evoque вече може да гази във вода с дълбочина до 600 мм.

Известната командна позиция на водача на Range Rover се впуска в дигиталната ера с първото в сегмента интелигентно огледало за обратно виждане, което се трансформира в HD видеоекран. Ако видимостта отзад е затруднена от пътници или обемни предмети, водачът просто натиска бутон в долната част на огледалото и данни от камерата от птичи поглед показват с ясна висока резолюция какво има зад автомобила. Екранът предоставя по-широко (50-градусово) зрително поле и отлична видимост при ниска осветеност.

Новият Evoque е и първият в света, оборудван с технологията Ground View, която ефективно превръща предния капак в невидим, като прожектира изображения от камерата върху горния сензорен екран, за да предостави на водача 180-градусов изглед под предната част на автомобила. Това е полезно при трудни маневри по паркиране, за избягване на високите бордюри в градските центрове, или преодоляване на неравни терени и е въплъщение на технологията Прозрачен преден капак, представена от Land Rover през 2014 г.

Evoque е първият Land Rover с функцията Интелигентни настройки, която използва алгоритми на изкуствен интелект, за да научи предпочитанията на водача и действа като иконом на борда. 

Официалната ценова листа на новия Range Rover Evoque се очаква да бъде качена на сайта www.landrover.bg до края на месеца. Ориентировъчната стартова цена на модела ще бъде 72 000 лв. с ДДС.

Луксозното купе е съсредоточено още повече върху използваемостта и интуитивните технологии. Двата впечатляващи екрана и капацитивните бутони на информационно-развлекателната система Touch Pro Duo са фокусът на интериорната среда. Красивият, изчистен дизайн идеално интегрира сензорни технологии с лесни за употреба въртящи се копчета.

Удобството е увеличено чрез голяма централна конзола – в която могат да се съхраняват торбички, чадъри и таблети – с два плъзгащи се подлакътника, врати, които вече могат да побират големи 1,5-литрови бутилки вода, а в мястото под долния сензорен екран могат да се съхраняват дискретно дребни вещи. 

Усещането за великолепния интериор на Evoque е подчертано от въвеждането на две нови цветови комбинации – Cloud и Deep Garnet. Те се предлагат заедно с опции за технически материали като вълнена тъкан Kvadrat и нов текстил Eucalyptus Melange в съчетание с Ultrafabric PU. Всяка седалка е налична с уникални детайли по поръчка като перфорация във формата на диамант и декоративни релефни линии в цвят Arctic Petrol.

за 47%  против 53%  584 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума