навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Стартира първото в България изложение за електромобили

2018-09-15 0

Стартира първото в България изложение за електромобили

При огромен интерес стартира първото в България изложение на електромобили и други технологии на бъдещето. Electro Mobility Expo 2018, което беше открито в четвъртък под егидата на министъра на околната среда и водите Нено Димов, събра в Sofia Ring Mall световните и българските визионери в индустрията и феновете на новаторските машини.  

От четвъртък до неделя в коридорите на Sofia Ring Mall са „паркирали“ всички хитови електромобили, присъстващи на българския пазар, както и няколко модела, които правят своята премиера у нас. На Electro Mobility Expo, освен леки и лекотоварни коли, могат да се видят също мотопеди и велосипеди с електрическо задвижване. 

Своите електрически модели са изложили общо 18 компании, сред които "Хюндай", "Нисан", "Ягуар", "Фолксваген", "КИА", "Рено" и други. 

Един от големите хитове на изложението в Sofia Ring Mall очаквано стана "Тесла" S 75D, модел 2018. Сред експонатите е и най-продаваният електромобил в Европа - "Нисан Лийф". Интерес предизвиква и първият изцяло електрически автомобил в историята на "Ягуар" - I-Pace. 

В рамките на Electro Mobility Expo се състоя и конференция, на която производители и експерти дискутираха възможностите за развитие на електромобилността в България, на зарядната инфраструктура и възможностите за производство на електро модели в България.

Сред най-приятните изненади за посетителите е възможността за тестдрайв на някои от „колите на бъдещето“, както и атрактивни демонстрации и награди, подготвени от изложителите. 

Electro Mobility Expo е поредното събитие, с което Sofia Ring Mall затвърждава имиджа си на любима на столичани локация, в която постоянно се случват ексклузивни събития, предоставящи неповторими преживявания на клиентите.

Първото в България изложение на електромобили ще продължи до неделя, 16 септември включително, а входът е безплатен.

за 46%  против 54%  575 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума