навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Премиера на "Родени от огъня": документалният филм, разбулващ тайните на мистериозното изкуство в България

2021-08-19 0

Премиера на

Дългоочакваната премиера на документалния филм "Родени от огъня" е на 25 август от 20.00ч. в кино Люмиер. Филмът проследява  танцово-театралното изкуство с огън в България – един интересен и все още не много познат артистичен формат,  определян като танц, пърформънс, театър с огън, цирково изкуство, жонгльорско майсторство или "flow arts". 

Тръгвайки по стъпките на изпълнителите с огън у нас, режисьорът Саша Хаджиева и снимачният екип, се опитават да отговорят на въпроса на какво се дължи въздействието и почти хипнотичния ефект на това изкуство върху публиката.

"Документирахме работата на над 30 артисти, някои от които се изявяват като индивидуални изпълнители, а други са част от различни артистични формации. Показваме спиращи дъха танцови кадри и представления, акцентираме върху различни стилове и естетика на работа, върху вдъховенията и вълненията на хората, стоящи зад тях. Извървеният път е уникален за всеки един.", казва авторката на лентата пред БНР.

Премиерата на филма е в рамките на фестивала за документално кино за изкуство - Master of Art. Ще бъде заключителната част от официалното откриване на лятното му издание за 2021г., което стартира от 19.00ч. с документалния филм "Необикновеният живот на един сладкар", последван от пауза за чаша вино, а от 20.00ч. зрителите ще имат възможността да се потопят в магията на огнените изкуства с "Родени от огъня".

На цената на един билет могат да се видят и двата филма, като билетите са достъпни на касите на НДК или онлайн.

Паралелни прожекции ще се състоят от 19:00ч. на 25 август в Lucky Дом на киното, Пловдив и на 14 септември  - ФКЦ, Варна.

за 44%  против 56%  260 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума