навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic преобръщат представата за смарт часовниците

2021-08-12 0

Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic преобръщат представата за смарт часовниците

Samsung Electronics Co., Ltd. представи Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic, отваряйки нова страница в света на иновациите на смарт часовниците. Това са първите "умни" часовници, които са снабдени с новата операционна система Wear OS™ Powered by Samsung, която е плод на съвместните усилия на Samsung и Google. Новите модели са оборудвани с най-интуитивния потребителски интерфейс, разработван от Samsung досега – One UI Watch. Серията Galaxy Watch4 е оптимизирана до още по-висока хардуерна производителност и гарантира най-доброто потребителско изживяване, предлагано досега.

"Наблюдаваме невероятен ръст в продажбите на Galaxy Watch, откакто потребителите се запознаха с всички функционалности в грижата за здравето, които те предлагат.", споделя д-р TM Roh, президент на Samsung Electronics Co. и директор на дивизия "Мобилни комуникации". "Разбираме, че всеки има своя индивидуална представа за това как да опазва здравето си. Ето защо създадохме солиден набор от приложения и функционалности, допринасящи за по-доброто състояние и комфорта на потребителите."

Оптимизирано портфолио от функционалности за пълноценно здраве и комфорт

В Galaxy Watch4 е интегриран уникалният сензор на Samsung – BioActive, който е с по-малък и по-компактен дизайн за по-прецизно отчитане на резултатите. Този нов "3 в 1" сензор използва единичен чип, за да измерва акуратно три стойности, релевантни за здравословното състояние – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Така потребителите имат възможност да следят кръвното си налягане, да открият нередности в артериалните фибрилации на сърдечния си ритъм, да измерят нивото на кислород в кръвта си и, за първи път, да изчислят телесния си състав. Изцяло новият инструмент за измерване на телесния състав дава по-задълбочен поглед върху общото здравословно състояние, визуализирайки ключови стойности като скелетна мускулна маса, активност на метаболизма, нивото на вода в организма и процента телесни мазнини. За около 15 секунди сензорът на часовника обхваща 2400 точки, от които да набави необходимата информация. Така бързо и лесно всеки притежател на Galaxy Watch4 проверява какво се случва с тялото му директно от китката си.

Тези смарт часовници са снабдени с множество уелнес функции, с които проследяването на ежедневната активност е като детска игра. Потребителите могат да избират измежду различни видове тренировки, да се наслаждават на групови предизвикателства с приятели или да си организират своеобразен фитнес у дома, свързвайки своя Galaxy Watch4 със съвместим смарт телевизор на Samsung. На големия екран на телевизора броят на калориите и медицинските показателите се визуализират в реално време за още по-лесно проследяване. Освен за спорт, часовниците спомагат и за проследяването на състоянието на съня. Те могат да генерират цялостна картина на съня с повече детайли  като например да запишат нивата на хъркането  или проследят нивото на кислород в кръвта. Наред с всички тези подобрения в проследяването на съня, Galaxy Watch4 допринася за качествената почивка на своите притежатели.

One UI Watch и Wear OS™ Powered by Samsung  за най-доброто мобилно изживяване 

Семпъл, лек и ефективен – така можем да определим софтуера на Galaxy Watch4 устройствата, които са първите смарт часовници, снабдени с чисто новата Wear OS™ Powered by Samsung. Операционната система е дело на колаборацията между Samsung и Google, и гарантира потребителско изживяване от  следващо поколение. A с интерфейса One UI Watch съвместимите приложения се инсталират автоматично на часовника, след като са свалени на сдвоения смартфон . Важни за потребителите настройки като блокиране на обажданията, режим "не безпокойте" и др. директно се синхронизират с часовника. Функцията "Автоматично превключване"   позволява на безжичните слушалки Galaxy Buds да превключват аудиото от телефона на часовника и обратно. А с Bixby voice потребителите могат лесно да контролират устройството си само с гласови команди. С движение на ръката нагоре-надолу два пъти, потребителите могат да отговарят на обаждания, а когато завъртят китката си два пъти, отхвърлят входящи повиквания, известия и аларми. 

Серията Galaxy Watch4 е първото поколение "умни" часовници с Wear OS™ Powered by Samsung. Разработена съвместно от Samsung и Google, тази иновативна операционна система позволява на притежателите на новите устройства да бъдат част от една по-голяма екосистема. Директно от китката си те могат да се възползват от популярни приложения на Google като Google Maps , както и любими услуги на Galaxy като SmartThings и Bixby. Новата Wear OS™ Powered by Samsung поддържа и популярни приложения като Adidas Running, Calm, Strava и Spotify , достъпни в Google Play. Наред с подобрения хардуер и още по-интуитивен интерфейс, потребителите могат да се насладят на най-доброто интегрирано изживяване с Galaxy Watch4 досега. Например актуализираният компас е в отлична съвместимост с Google Maps, за да улесни изследването на непознати за теб райони. 

Висока производителност директно от китката ти

Това невероятно изживяване се дължи на хардуерни подобрения, по-голям дисплей и разширена вътрешна памет. Устройствата от серията Galaxy Watch4 са първите такива с 5nm процесор, който е с 20% по-бърз в сравнение с моделите досега. Графичният процесор е 10 пъти по-бърз от предишното поколение, а RAM паметта е 2 пъти по-голяма. Разделителната способност на дисплея е увеличена до 450х450 пиксела за още по-ясни и отличителни визуални ефекти. А с впечатляващите 16 GB вътрешна памет има място както за приложения, така и за музика и снимки, които са защитени от Samsung Knox.

Лидерството на Samsung в eSIM технологията  позволява на потребителите да оставят телефона си без опасения, че ще пропуснат обаждане или съобщение. Часовникът се синхронизира лесно с телефона, за да могат потребителите да следят известията си директно от своята китка. Батерията издържа до 40 часа . Това означава, че Galaxy Watch4 има достатъчно заряд, дори ако решиш да прекараш нощта под звездите, въпреки поддържането на  по-бързия процесор, дисплей с по-висока резолюция, повече пространство и по-иновативни функции за здравето. А когато трябва да се сдобиеш със заряд по най-бързия начин, с 30-минутно зареждане часовникът ще е ефективен до 10 часа.

за 64%  против 36%  1367 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 

rss
Посети форума