навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"КВС Груп" в България приключи сделката по придобиването на бизнеса на NN в България

2021-07-30 0

Като резултат от достигнатото споразумение "NN Пенсионно осигуряване" се преименува на "ОББ Пенсионно осигуряване", а "NN Животозастраховане" се влива в "ДЗИ Животозастраховане" 

На 14.07.2021 г. Унгарската национална банка официално даде одобрение за прехвърляне на застрахователния портфейл на "Ен Ен Застрахователно акционерно дружество - клон София" КЧТ ("NN Животозастраховане") към "ДЗИ – Животозастраховане" ЕАД, част от белгийската банково-застрахователна група КВС. На 17.06. 2021 г. и Комисията по финансов надзор  даде разрешение на "ДЗИ – Животозастраховане" ЕАД да придобие пряко акционерно участие в капитала на "Ен Ен Пенсионноосигурително дружество" ЕАД (NN Пенсионно осигуряване) в размер на 100%, като по-рано тази година Комисията за защита на конкуренцията даде и своето одобрение за сделката, като разреши придобиване на едноличен контрол на "ДЗИ Животозастраховане" ЕАД върху "Ен Ен Пенсионноосигурително дружество" ЕАД ("NN Пенсионно осигуряване") и върху цялото търговско предприятие на "Ен Ен Застрахователно акционерно дружество" - клон София. 

В следствие на това "NN Пенсионно осигуряване" се преименува на "ОББ Пенсионно осигуряване", а "NN Животозастраховане" престава да съществува като отделно юридическо лице, като клиентите ѝ автоматично стават клиенти на "ДЗИ Животозастраховане". Обединяването на животозастрахователния бизнес на двете компании е процес, който има амбицията да изведе ДЗИ на челни позиции в животозастрахователния бизнес в страната.

"Това беше естествен ход за ДЗИ в областта на животозастраховането. Компанията ни не престава да бъде лидер в този застрахователен сегмент и от придобиването на ДЗИ от страната на "КВС Груп" през 2007 г. посоката е била само една – още по-нагоре към челните места. Компаниите, част от "КВС Груп" в България и досега бяха еталон на пазара, но с добавянето и на пенсионно осигурително дружество към палитрата, предлагаме изцяло подобрено и завършено клиентско обслужване по линия на финансови услуги, което неизбежно ще бъде от огромно улеснение за хилядите ни клиенти в страната", коментира приключването на сделката Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ

"Разширяването на продуктовите предложения за нашите клиенти и увеличаването на каналите за продажби и обслужване ще са сред най-важните ефекти за тях в резултат от  сделката и аз съм убеден, че още в следващите месеци те ще могат да се възползват от тези допълнителни възможности. Българският пазар е сред ключовите пазари за КВС Груп, която затвърждава дългосрочния си ангажимент в страната и чрез сделката по придобиването на животозастрахователния и пенсионния бизнес на NN в България. Сега, с разширения достъп до иновационните продукти и процеси, които "КВС Груп" в България е интегрирала като предложение за своите клиенти, ще можем да предоставим допълнителни услуги и решения за тях да планират своето финансово бъдеще и да им осигурим клиентско преживяване съгласно техните предпочитания и очаквания. А първата стъпка, която очакваме да е факт още в следващите дни, е промяната на наименованието на пенсионната компания на NN и фондовете,  управлявани от нея, и обединяването им под бранда "ОББ Пенсионно осигуряване", допълни Николай Стойков, главен изпълнителен директор на "ОББ Пенсионно осигуряване"

Клиентите на "NN Животозастраховане" и "NN Пенсионно" осигуряване ще могат да бъдат обслужвани в съществуващите към момента офиси на NN, които са в процес на ребрандиране. Актуална информация за клиентите с животозастрахователни продукти може да бъде намерена на сайта на ДЗИ и респективно на сайта на NN що се касае до пенсионни продукти.

за 41%  против 59%  439 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума