навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Peugeot и "Guardia di Finanza" подновяват своето сътрудничество за енергиен преход с нулеви емисии

2021-04-08 0

Peugeot и

Peugeot и италианската Финансова гвардия "Guardia di Finanza" предприеха нова стъпка в своето дълго и ползотворно партньорство и изпратиха силно послание в полза на мобилността с нулеви емисии. По време на церемония, проведена в Рим в Главното командване на "Guardia di Finanza", на която присъстваха висшите институционални власти на корпуса, представител на Peugeot Италия официално предаде ключовете на първия от 30 e-208, които ще се присъединят към техния автопарк.

Оборудван със 100% електрически двигател с мощност 100 kW (136 к.с.), Peugeot e-208 ще се присъедини към автопарка на "Guardia di Finanza", за да бъде използван в операции, при коитопъргавината и бързите реакции играят съществена роля във всеки един момент. Със своята ултра технологична задвижваща система той проправя пътя към една нова мобилност. Печелившите характеристики на модела му осигуриха наградата "Автомобил на годината 2020" в Европа.

Peugeot e-208 е оборудван с батерия с капацитет 50 kWh, която осигурява пробег от 340 км съгласно WLTP. Тя има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет. Монтирането на батерията под пода снижава центъра на тежестта на автомобила. Режимите на зареждане са гъвкави и адаптирани към всяка ежедневна ситуация: от стандартен домашен контакт до 100 kW зарядно устройство, с което 80% от заряда се постига за 30 минути. Peugeot e-208 е също силно технологичен благодарение на изобилието от системи в помощ на водача, които проправят пътя към автономното шофиране. И накрая новият Peugeot i-Cockpit® 3D, разработен от българския офис на Вистеон, извежда информацията на две нива, според тяхната степен на важност или спешност. Това осигурява увеличение в бързината на реакциите от около половин секунда в сравнение с конвенционалния панел или 15 метра при скорост 100 км/ч.

Peugeot e-208, проектиран за "Guardia di Finanza" се отличава със специфично оборудване. То включва осветление за четене на карти през нощта и зона за съхранение отпред, която побира таблет за комуникация с оперативния център. Купето също е оборудвано с ергономична контролна кутия за управление на светлинните и звукови сигнали. Каросерията е боядисана със силно рефракционно покритие в официалните цветове на "Guardia di Finanza". Допълнително присъстват три мигащи светлини на покрива и LED ленти, за да осигуряват максимална видимост във всички оперативни фази, дори когато автомобилът е неподвижен. Това оборудване е създадено от Focaccia Group, компания, с повече от 60 годишна история в автомобилния бранш, която е специализирана в проектирането на специални решения за превозните средства на правоприлагащите органи.

След доставката на два автомобила Peugeot 3008 през април 2019 г., сега Peugeot предлага един от най-популярните електрически модели в гамата. Марката потвърждава ангажимента си да предлага на своите клиенти най-добрите технологични решения за екологична и нисковъглеродна мобилност. 

за 58%  против 42%  12 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума