навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Toyota Yaris - европейски автомобил на 2021 година

2021-03-02 0

Toyota Yaris - европейски автомобил на 2021 година

Новият Toyota Yaris бе обявен за Европейски автомобил на 2021 година.

Четвъртото поколение Yaris бе отличено от журито на конкурса, съставено от 59 автомобилни журналисти от цяла Европа и получи наградата двадесет и една години след като иновативната първа генерация на модела бе обявена за Европейски автомобил на 2000 година – първото такава престижна награда за марката Toyota. Оттогава Yaris неизменно получава признание от страна на журито на "Автомобил на годината", присъствайки сред финалистите с всяко следващо поколение на модела.

Членовете на журито оцениха високо хибридната технология на Yaris, отбелязвайки предимствата на плавното задвижване, ниските нива на емисиите и достъпната цена – фактори, които дават ясен отговор на въпроса защо повече от 80% от клиентите на Yaris избират хибридното задвижване. Yaris получи високо признание от специалистите и за своя дизайн, динамични характеристики и водеща в класа безопасност.

Освен това журито на конкурса за избор на Европейски автомобил на годината подчерта успеха на Toyota във възраждането на потребителския интерес в Европа към спортните хечбек модели в лицето на новия GR Yaris.

Наградата "Европейски автомобил на 2021 година" идва само няколко дни след обявяването на данните за продажбите, според които новият Yaris за първи път е най-продаваният автомобил в Европа – повече от ясен знак, че мнението на европейските потребители съвпада напълно с високата оценка на журито на конкурса "Автомобил на годината".

Мат Харисън, Изпълнителен вицепрезидент на Toyota Motor Europe, сподели: "Това е голяма чест за Toyota и аз бих искал да отправя специални благодарности на членовете на журито за проявеното от тях внимание и високото признание, което получихме. Бих искал също да използвам възможността да изтъкна вдъхновението, отдадеността и изключителната компетентност, която проявиха нашите колеги от развойните екипи в Европа и Япония. Това е най-добрият Yaris в историята на марката и автомобил, който превърна в реалност замисъла на Акио Тойода, предизвиквайки щастливи усмивки по лицата на нашите клиенти."

Компанията Toyota е получавала три пъти наградата "Европейски автомобил на годината" - Yaris спечели конкурса за първи път през 2000 година, Prius бе отличен с най-високото отличие през 2005 година и сега, през 2021 година Yaris отново вдига високо трофея.

 
за 58%  против 42%  38 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума