навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Клиентите на Облачен КЕП B-Trust - с достъп до електронните услуги на 54 български общини

2021-02-19 0

Клиентите на Облачен КЕП B-Trust - с достъп до електронните услуги на 54 български общини

От средата на февруари клиентите на Облачен електронен подпис B-Trust могат бързо и лесно, само с помощта на мобилния си телефон, да използват електронните услуги на 54 общини в страната. Това стана възможно, благодарение на партньорството между "БОРИКА" АД и Софтуерна група "АКСТЪР" към Технически университет – София.  

Интеграцията на облачната услуга с портала auslugi.com дава достъп на гражданите и бизнеса до над 1200 електронни административни услуги. Отдалечената е-идентификация и онлайн подписването на документи в портала се извършва в рамките на секунди, като защитата на данните се гарантира от "БОРИКА" АД, един от водещите доставчици на удостоверителни услуги у нас. 

Порталът auslugi.com e създаден през 2007 г. Днес той е с обновена визия. От "АКСТЪР" отчитат,  че само за последната година броят на общинските администрации се е удвоил. Значителен е ръстът и на потребителите на портала, което се дължи на интуитивната работа с него и нарастващата необходимост от изцяло дистанционно предоставяне на електронни услуги. "Радвам се, че все повече общински администрации осъзнават удобството на портала и имат възможност да го предложат на гражданите и бизнеса от своя регион", споделя д-р Моско Аладжем, ръководител на софтуерна група "АКСТЪР". 

От своя страна, облачният КЕП B-Trust има правната сила на квалифициран електронен подпис и саморъчно положен подпис. При него няма необходимост от карта и четец, а единственото условие е наличието на мобилен телефон с достъп до интернет и инсталирано приложение B-Trust Mobile. Издаването на Облачен КЕП е безплатно, като със самото издаване клиентът получава 3 безплатни подписвания и/или идентификации. 

Към момента Облачният КЕП, издаван от "БОРИКА", е успешно интегриран и с единния портал за административни електронни услуги на Държавна агенция "Електронно управление"

"За дигитализация на административните услуги и процеси се говори от години, но едва през 2020 г. видяхме реален напредък в това отношение" споделя Мартин Орешарски, Мениджър "Бизнес развитие" в "БОРИКА" АД. "Нашата компания разполага с всички необходими условия – лицензи, технологии, know-how, експертен екип и т.н., за да може успешно да партнира на Държавата в този процес на дигитална трансформация", допълва още г-н Орешарски

 
за 73%  против 27%  15 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума