навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Започва серийно производство на ID.3

2021-02-05 0

Започва серийно производство на ID.3

"Стъкленият завод" в Дрезден се превръща в дом на Volkswagen ID

 "Стъкленият завод" в Дрезден започна серийно производство на изцяло електрическия ID.3. С това уникалното производствено съоръжение в столицата на Саксония се превръща във втория завод за производство на ID.3 и четвъртият в света, от чиито поточни линии слизат модели на Volkswagen, използващи модулната технологична платформа за модели с електрическо задвижване MEB (Modularer E-Antriebsbaukasten). Едновременно стова, в саксонската столица Volkswagen отваря нова глава в своето развитие - през следващите години бившият "Център за мобилността на бъдещето" ще премине процес на последователна трансформация и ще се превърне в "Дом на ID."

Основната цел на новата стъпка е "Стъкленият завод" да послужи като водеща светлина за Volkswagen в Германия, предлагайки на клиентите, посетителите и гостите на модерното съоръжение цялостно изживяване на моделната фамилия ID. - от първоначалната консултация и тестовото шофиране, до посещение на производството, съвместно конфигуриране на желания ID.3 и участието в събития в модерен формат, до финалното предаване на електрическите модели на техните бъдещи собственици. Допълнителен акцент в процеса на стратегическо преструктуриране е изграждането в Дрезден на модерен център за научни изследвания и иновации, който да управлява иновативни проекти в пилотен мащаб за по-нататъшно използване в по-големи обекти на Volkswagen.

Томас Улбрих, отговорният за електрическата мобилност член на Управителния съвет за на Volkswagen, заяви - "Volkswagen продължава уверено своята електрическа офанзива. В допълнение към новите електрически модели, този процес включва и трансформацията на нашата мрежа от производствени звена в световен мащаб. Заводът в Дрезден е четвъртата поред производствена мощност на Volkswagen, която трансформираме за производството на модели от новата ID. фамилия на платформата MEB. В същото време производственият обем в германския завод за електрически автомобили в Цвикау и в нашите два китайски MEB завода расте всяка седмица. По този начин ние даваме реално потвърждение на своите амбиции да поемем ролята на глобален лидер в сферата на електрическата мобилност."

Дани Ауерсвалд, заводски управител на Стъкления завод в Дрезден, сподели - "Стъкленият завод" играе важна роля в състава на марката Volkswagen, защото тук посетителите, клиентите и гостите влизат в пряк контакт с мобилността на утрешния ден. Ние сме автомобилен завод, туристическа атракция, място за провеждане на събития, изпитателна лаборатория и център за предаване на готови автомобили – всичко това в едно. С началото на производството на новия  ID.3, ние даваме зелена светлина на процеса на стратегическо преструктуриране на марката. "

Първият ID.3 слезе от поточната линия в Дрезден в присъствието на министъра на икономиката и транспорта на провинция Саксония Мартин Дулиг, на кмета на Дрезден Дирк Хилберт, ръководството на Volkswagen Саксония в лицето на д-р Щефан Лот (Технологии и логистика), Карен Куцнер (Финанси и контрол) и Дирк Коерс (Човешки ресурси), както и на председателя на Общия профсъюзен съвет на работниците и служителите във Volkswagen Саксония Йенс Роте.

Мрежата от производствени мощности за електромобили на платформата MEB расте в глобален мащаб

"Стъкленият завод" четвъртият поред производствен обект в света, от чиито поточни линии слизат модели на Volkswagen, използващи модулната технологична платформа за модели с електрическо задвижване MEB. Първи производството на MEB автомобили започна заводът в германския град Цвикау. В края на 2020 година производството на модели на платформата MEB бе стартирано и в китайските производствени съоръжения в Антинг и Фошан. Съвкупният максимален производствен капацитет на тези четири завода към момента надхвърля 900 000 превозни средства годишно. Следващите обекти, в които се подготвя започване на производство на MEB модели са германските заводи  в Eмден и Хановер и американския завод на Volkswagen в Чатануга.

Дейността в нови бизнес области гарантира постоянна заетост в завода в Дрезден

В допълнение към производството, това ще създаде нови или ще способства за разширяване на съществуващите бизнес области. В момента в дрезденския завод на Volkswagen работят 380 служители.

Очаква се в бъдеще в Стъкления завод на крайни клиенти да бъдат предавани значително по-голям брой превозни средства и за тази цел наскоро в завода бе изграден втори, уникален в автомобилната индустрия пункт за издаване на автомобили. Очаква се общият брой на лично получените от клиентите автомобили да се увеличи от 1301 през 2019 година и 3296 през 2020 година до над 5000 превозни средства през 2021 година. Заложената за периода до 2022 година цел е около 9 700 издадени автомобила годишно.

Центърът за функционални тестове в Дрезден се разширява допълнително. Той е неразделна част от световната мрежа от изпитателни съоръжения, свързани с цялостната развойна дейност на автомобилите. Основните области, в които работи центърът в Дрезден са изпитанията на електронни асистиращи системи, мобилни онлайн услуги, двигатели и ходова част.

Наред с техническа проверка и ремонт на употребявани автомобили, Техническия сервиз ще се извършва и подготовка на електромобилите ореди предаване на новите им собственици в Стъкления завод. Целта е произведените в Дрезден автомобили да се предават предимно на клиенти от Дрезден.

Освен това в Стъкления завод ще бъде развивана интензивно и програмата Production 4.0, насочена преди всичко върху автоматизацията и дигитализацията на сложните операции при монтажните процеси и логистиката. По-специално се планира "Стъкленият завод" да изпълнява ролята на пилотно производствено звено в рамките на компанията Volkswagen за разработка и внедряване на нови технологии в реални процеси на серийното производство.

Инструментално и технологично оборудване за производството на ID.3 на два етапа

В началото на 2021 година производственото хале на Стъкления завод бе преоборудвано изцяло с цел да отговори на изискванията за производството на електромобили на модулната технологична платформа за модели с електрическо задвижване MEB, но първите стъпки в подготовката на производството на ID.3 бяха направени още през лятото на 2020 година. Един от седемте поста на поточната линия, който бе адаптиран за производството на новите електрически модели бе ключовият пост на „сватбата”, в която се свързват каросерията и ходовата част. Сред проведените през зимния период мерки за трансформация са и инсталирането на система за монтаж на панорамния покрив, както и адаптацията на държачите за инсталиране на арматурното табло и седалките.

"Стъкленият завод" в Дрезден – производство на електромобили от 2017 година и демонстрационен център за електрическа мобилност

От момента на откриването на Стъкления завод в Дрезден през 2001 година, от поточната му линия са слизали последователно луксозният седан Phaeton (84 235 бройки, 2001-2016 година), Bentley Flying Spur (2186 автомобила, 2005/2006 и 2013/2014 година), както и 50 401 екземпляра от e-Golf от 2017 година насам.

Пускането в производство на e-Golf се съпровожда и от старта на стратегическото преструктуриране на компанията, което превръща Стъкления завод в "Център за мобилността на бъдещето". Иновативни бизнес области като „Инкубатор за мобилни решения за бъдещето“, start-up програмата на Volkswagen, учебната лаборатория „Кампус за мобилността на бъдещето“ за обучение и допълнителна квалификация, както и разширяването на центъра за предаване на нови автомобили и тестовите съоръжения в рамките на програмата Production 4.0 създават основата за бъдещото развитие на Стъкления завод в столицата на Саксония. Тази успешна трансформация ще продължи с пълна темпове със старта на серийното производство на ID.3 и стратегическата трансформация в "Дома на ID".

за 66%  против 34%  35 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума