навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

15 биографии на успели бизнес лидери, които всеки трябва да прочете

2021-02-08 0

15 биографии на успели бизнес лидери, които всеки трябва да прочете

Биографиите на популярните личности са интересни четива не само за феновете на съответния човек, но и за тези, които желаят да се развиват в същата насока. Вероятно някои смятат, че в подобни книги са нахвърляни сухи факти за живота на дадената персона, което, честно казано, звучи скучно. Това обаче не е така – тези книги са представени на читателя като истински роман, в който обаче ставаме свидетели на нещо, което някой наистина е преживял. В този списък ще споделим с вас 15 заглавия на биографии, които разказват вдъхновяващите истории на влиятелни бизнес лидери.

 

Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще

"Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще" разказва историята на един от най-успелите бизнесмени в света. Книгата запознава читателя с детството на Илън Мъск, както и какво е преживял, за да се превърне в това, което е днес. Това издание е задължително четиво за всеки един от вас, който се интересува от бизнес – със сигурност Илън Мъск има какво да сподели с вас.                                                                                                            

  
 
 
 
Стив Джобс: Биографичен портрет
 
 
Името на Стив Джобс задължително присъства в списъка на най-влиятелните хора в бизнеса на нашия век. Историята ще ви срещне отблизо с иноватора, като ще ви покаже, че поемането на риск всъщност е в основата на успеха. "Стив Джобс: Биографичен портрет" ще ви разкрие колко много от това, което имаме днес, е благодарение на смелостта за промяна на Стив Джобс, който превръща комуникацията в нещо невиждано досега. 
 
 
 

Chanel. Животът ѝ отблизо

 
Коко Шанел е мистериозна личност, която е имала изключително    труден живот. В "Chanel. Животът ѝ отблизо" читателят има шанса да се запознае детайлно с битието на Габриел Шанел, както и да разбере как интелектът ѝ е успял да я превърне в една от най-влиятелните личности.
 

 

Gucci

И докато все още сме на модна вълна – "Gucci"  разкрива историята на Алдо Гучи, който успява да издигне бранда Гучи до върховете. Автор на книгата е самата дъщеря на Алдо Гучи Патриция, която изважда тайните от любовния му живот наяве, както и как е успял да задържи модната си империя, въпреки всичко, което му се е случило. 

Поръчай онлайн от тук!

 

Alibaba – империята, която Джак Ма изгради

В книгата "Alibaba – империята, която Джак Ма изгради" се запознаваме с историята на един учител по английски, който, без никакви възможности, успява да достигне неочаквани висоти и да се превърне в конкурент на Amazon. Как е успял да създаде една от най-влиятелните компании в света – прочетете завладяващата история на Джак Ма, за да разберете. 

Поръчай онлайн от тук!

 

Как открих наивността си – новата автобиография на Ричард Брансън

Ричард Брансън сам разказва историята на една от най-динамичните марки в света в книгата си "Как открих наивността си – новата автобиография на Ричард Брансън". В автобиографията си той споделя откровено с читателите си всичко, през което е преминал заедно с Virgin. Освен това, дава шанс хората да надникнат в живота му, да разберат за какво мечтае, както и колко е трудно да съчетаваш професионалното с личното. 

Поръчай онлайн от тук!

 

"Лидерът. Алекс Фъргюсън"

Книгата "Лидерът. Алекс Фъргюсън"  е едновременно биография и бизнес книга, подходяща както за феновете на Алекс Фъргюсън, така и за тези, които се вълнуват от изграждането и поддържането на мощни брандове. В историята си той разкрива какво е важно за него, както и на какво се уповава успехът му.

 

Поръчай онлайн от тук!

 

"Доналд Тръмп – възходът към властта"

Доналд Тръмп със сигурност е много противоречива личност, но е факт, че е безкрайно успешен. В "Доналд Тръмп – възходът към властта" можем да научим как е успял да се превърне в това, което е днес. Ще се срещнете отблизо с характера на скандалния бизнесмен и ще разберете за трудностите, с които животът го е сблъскал. 

Поръчай онлайн от тук!

 

Тим Кук – геният, който издигна Apple на по-високо ниво

Вече говорихме за покойния Стив Джобс. Тим Кук е този, който го замества и ръководи огромния бранд. "Тим Кук – геният, който издигна Apple на по-високо ниво"  ни дава поглед над това как един незабележим оперативен ръководител се превръща в причината Apple да стане по-влиятелен, отколкото някога е бил.

Поръчай онлайн от тук!


Берлускони. Епичната история на милиардера, който завладя Италия

За написването на биографията "Берлускони. Епичната история на милиарера, който завладя Италия" са били нужни над 100 часа интервюта със скандалния министър-председател на Италия. В книгата можем да научим как той е успял да стигне до парите, за приятелствата му с едни от най-влиятелните личности в света, както и за съдбата на футболния отбор Милан. 

Поръчай онлайн от тук!

 

Роман Абрамович. Как се става милиардер

"Роман Абрамович. Как се става милиардер" разказва за един от най-богатите хора на нашето време. Историята започва от неговото детство и стига до бизнеса, който го сблъсква с най-големите радости и разочарования в живота му. Как е успял да се издигне до влиятелната личност, която е днес и кой му е помогнал? Прочетете книгата, за да разберете. 

Поръчай онлайн от тук!

 

 Rolls-Royce. Историята на Чарлс Ролс

"Rolls-Royce. Историята на Чарлс Ролс" е книга, която запознава читателя със създаването на една от най-популярните марки автомобили някога. Как тези коли са се превърнали в синоним на богатство, както и как е дошла идеята за появата на Ролс Ройс – всичко това се крие сред страниците на книгата. 

Поръчай онлайн от тук!

 

Милиардерът без милиарди 

През миналия век списание "Форбс" нарежда името на Чък Фийни сред тези на най-богатите американци. Той обаче се е освободил от притежанието си и се превръща в "Милиардерът без милиарди". Разберете как един от най-влиятелните търговци на дребно успява да се задържи в сянка от светлината на прожекторите, както и къде всъщност са отишли всичките пари, които Чък Фийни е притежавал.

Поръчай онлайн от тук!

 

Просто Рич. Amway, живота и житейските уроци

"Просто Рич. Amway, живота и житейските уроци" ни разкрива историята на живота на създателя на Amway, представя ни детството му, както и колко всъщност е важно възпитанието за успеха. Освен това, в автобиографията си Рич Девос споделя как се е появила идеята за Amway, както и за успеха на нещо, в което никой не е повярвал.

Поръчай онлайн от тук!

 

Джей Зи – Empire State of Mind

Джей Зи е сред най-популярните рапъри, продуценти и предприемачи на нашето съвремение. Книгата „Джей Зи – Empire State of Mind” показва всички подробности около бизнеса на звездата, както и факти за живота му, които досега са били останали неразкрити. 

Поръчай онлайн от тук!

 

 

 

за 74%  против 26%  35 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума