навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Samsung представи най-новите си иновации за една по-добра "нормалност" на CES 2021

2021-01-11 0

Samsung представи най-новите си иновации за една по-добра

Samsung Electronics Co., Ltd. сподели своята визия за бъдещето по време на CES 2021, изложението за потребителска електроника. В рамките на виртуална пресконференция компанията представи новите си продукти, показвайки как продължава да създава иновации - гъвкави решения, които са интелигентно свързани и използват изкуствен интелект, за да направят ежедневието на потребителите по-лесно.

"Днес нашият свят изглежда по различен начин и голяма част от вас са изправени пред нова реалност - такава, в която наред с други неща, вашият дом придобива по-голяма значимост", каза Sebastian Seung, президент и ръководител на дивизия "Развойна дейност" в модерния център за научни изследвания, който ръководи разработването на технологии за крайни потребители. Акцент в изследователската дейност е оптимизиране на технологичните изживявания у дома. "Нашите иновации са предназначени да осигурят по-персонализирани и по-интуитивни изживявания, които да са адаптирани към потребностите на потребителите и да им помогнат да дадат израза на емоциите си. Ние работим усилено, за да предложим иновации от следващо поколение с Изкуствен интелект като основен фактор за едно по-добро "утре"."

Създаване на по-персонализирано потребителско изживяване

Тъй като миналата година хората прекарваха повече време вкъщи, технологията, която искаха да имат, се превърна в технология, от която се нуждаят. Разчитайки на технологиите, потребителите откриха много решения, с които да направят своя живот по-лесен. Телевизорите бяха от ключово значение за забавлението - а понякога и за поддържане на добра форма. Chromebook се превърнаха в ключов инструмент за домашното обучение. Интелигентните хладилници помогнаха за планиране на пазаруване от разстояние и приготвяне на храна. Смартфоните бяха незаменими.

Продължаващите инвестиции на Samsung в иновации, които се адаптират към променящия се начин на живот, позволяват на компанията да върви в крак с бързите промени. Сред ключовите иновации, които компанията представи, са: 

Samsung Bespoke 4-Door Flex: Най-новата версия на хладилника Bespoke се предлага със сменяеми панели – в различни и разновидности по отношение на материалите. Те позволяват на потребителите да регулират своя хладилник по отношение на формата и функцията. Новият модел с 4 врати, който ще се предлага в Северна Америка тази пролет, включва също така чисто нов Beverage Center™, който осигурява бърз достъп до диспенсър за вода и автоматично пълнеща се кана за вода. Samsung Bespoke 4-Door Flex се предлага и с двоен автоматичен ледогенератор, който прави не само обикновен лед с кубчета, но и натрошен лед, за да отговаря на различни предпочитания за студени напитки.

110-инчов MICRO LED: Този нов телевизор разполага със самостоятелно осветени неорганични LED-диоди с тънка рамка с т.нар. Infinity Screen, който идеално се слива с пространство в помещението. Резултатът е невероятно завладяващо визуално изживяване с изумително качество на картината. 110-инчовият светодиод MICRO включва "4Vue"-технолодия (Quad View), опция за гледане на четири екарана – така, че можете да сте в крак с няколко спорта наведнъж или да предавате уроци, докато играете видео игра. Също така, за потребителите в САЩ, ще има повече от 160 безплатни канала, които ще са достъпни чрез Samsung TV Plus. MICRO LED ще бъде пуснат в световен мащаб от тази пролет.

• Лайфстайл телевизори: Новата гама телевизори на Samsung включва The Serif, The Frame, The Sero и The Terrace - наскоро пуснатия в продажба 4K QLED външен телевизор - както и Samsung The Premiere, 4K лазерен проектор за истинско кино-изживяване.

SmartThings Cooking: Новата услуга от Samsung SmartThings е създадена, за да направи кулинарното пътуване безпроблемно. Автоматично планиране на храненията, задвижвано от Whisk’s Food изкуствен интелект, препоръчва ястия за цялата седмица, създава списъци за пазаруване с необходимите съставки и се свързва с магазините за хранителни стоки директно от Family Hub™ функцията на хладилника или от мобилния екран. Рецептите могат да се изпращат директно до синхронизирани устройства на Samsung, за да се сведат до минимум неприятностите и грешките.

Samsung Health Smart Trainer на телевизори Samsung 2021: Samsung Health безпроблемно превръща дома в личен фитнес, а новата функция Smart Trainer проследява и анализира движенията в реално време, точно като личен треньор - по време и след тренировка. Smart Trainer предоставя обратна връзка относно физическата форма, помага на потребителите да преброят повторенията си и да изчислят изгорените калории. С видео и интерактивно обучение чрез гласов контрол с активиран Bixby, Samsung Health Smart Trainer оптимизира и персонализира домашното тренировъчно изживяване.

Изкуственият интелект и роботите като част ежедневието, включително в домакинството

Samsung отдавна е в челните редици на иновациите в областта на Изкуствения интелект и роботиката. Компанията използва седемте си глобални изследователски центъра за изкуствен интелект, за да подобри технологиите. Чрез въвеждането на Изкуствен интелект в своите продукти, Samsung трансформира домакинските дейности и технологичните изживявания у дома - от перални машини, които оптимизират използването на вода, перилни препарати и цикли на пране, до телевизори с Quantum процесор, които могат да оптимизират HD съдържание до 8K резолюция.

Основните технологии, представени по време на пресконференцията на Samsung, включват следното:

JetBot 90 AI+: Тази нова прахосмукачка, използва технология за разпознаване на обекти, за да ги идентифицира и класифицира, и да изчисли най-добрия път за почистване. LiDAR и 3D сензорите позволяват на JetBot 90 AI+ да избягва кабели и малки предмети, като същевременно почиства труднодостъпни ъгли във всеки дом. Оборудван също с камера, JetBot90 AI+ е с интегрирано с приложението SmartThings, за да не изпускаш от очи какво става в дома ти.

Samsung Bot™ Care: Най-новата разработка в нарастващата гама от роботи на Samsung

Samsung Bot™ Care е проектиран да използва Изкуствен интелект за разпознаване и реагиране на поведението на потребителя. Той може да действа едновременно като роботизиран асистент; ще се адаптира към твоя график и навици, и ще ти изпрати напомняния, които да ти помагат и да те насочват през целия ден.

Samsung Bot™ Handy: Samsung Bot™ Handy, все още в процес на разработка, разчита на усъвършенстван Изкуствен интелект, за да разпознава и вдига обекти с различни размери, форми и тегло, превръщайки се в продължение на ръката на потребителя в работата му у дома. Samsung Bot™ Handy ще може да разпознава разликата между материалния състав на различни предмети и ще използва подходящото количество сила за хващане и придвижване около домакински предмети. Той ще работи като доверен твой партньор, за да помага при домашни задължения като почистване, подреждане или сортиране на съдовете след хранене.

С поглед към бъдещето, Samsung разработва и други приложения на технологиите с Изкуствен интелект в ежедневието. Компанията продължава да надгражда върху успехите си в областта на Samsung Bot™ Retail, благодарение на който потребителите получават информация и насоки с оптимизиране на пазаруването. В процес на развитие е и GEMS, т.нар. екзоскелет на Samsung, който асистира при увреждания и проблеми, свързани със здравословното състояние. Тези иновации позволяват на роботите и роботизираните устройства да съществуват съвместно с хората, подобрявайки техния живот и предлагайки разнообразни начини на живот в различни среди.

Технологии за по-добро бъдеще

В края на пресконференцията на Samsung в рамките на CES 2021 бе представена визията на компанията за това как технологиите могат да бъдат движеща сила за прогреса и за по-добро бъдеще за всички. Samsung не вярва в съществуването на едно единствено универсално решение - устойчивостта в дългосрочна перспектива изисква инвестиции в широк спектър от области. Ето защо компанията се фокусира върху три ключови сфери, които да се възползват най-много от технологичните иновации – устойчивост, образование и достъпност. 

"Винаги насочваме усилията си към изграждане на по-устойчиво бъдеще. С фокус върху околната среда, хората и обществото, продължаваме да предлагаме на потребителите инструменти и технологии, с които те да се справят с предизвикателствата на ежедневието и в същото време да създаваме една по-добра среда за всички ", коментира Sandeep Rana, старши мениджър "Устойчивост" в Samsung.

Като част от мисията за създаване на кръгова икономика, Samsung развива програми и системи за опаковане, които осигуряват устойчивост в продуктовия жизнен цикъл – от началото до края:

• Повторно използване на ресурсите – при това, още у дома: Samsung представи обновената си концепция за повторно оползотворяване на ресурсите - Galaxy Upcycling at Home. Новата програма трансформира представите за жизнения цикъл на старите Galaxy телефони и предоставя на потребителите възможности как могат да предефинират ролята на устройствата си, като създават разнообразие от нови подходящи за тях IoT инструменти. 

• Екологични опаковки за телевизори: Samsung обяви, че през 2021 г. системата за екосъобразни опаковки ще обхване QLED и UHD телевизорите, мониторите и продуктите от аудио-дивизията. Като част от мисията за опазване на околната среда, компанията създава продукти и решения, в чието ядро е залегнала именно идеята за устойчивост. Например, новото дистанционно със соларен панел, от части произведено от рециклирана пластмаса, може да бъде зареждано и чрез слънчева светлина, и чрез друг светлинен източник в помещението. А това намалява отпадъците, свързани с изхвърляне на батерии.

Samsung вярва, че действията на бъдещите поколения ще бъдат ключови за развитието на бъдещето. Ето защо компанията слага акцент върху образованието в сферата на технологиите в рамките на програмата Samsung Solve for Tomorrow, като насърчава младите хора да търсят креативни подходи за решаване на обществено значими предизвикателства. А програмата Samsung Innovation Campus помага на студентите да развиват своите личностни качества и технически способности с цел да се реализират по-добре в професионалния си живот.

В рамките на пресконференцията Samsung представи решенията на компанията по отношение на по-добра достъпност на хора с увреждания при използване на технологичните продукти. Приложението SeeColors е създадено в помощ на онези, които страдат от далтонизъм. Благодарение на настройките на представените за 2021 г. нови модели QLED телевизори, те могат да се насладят на по-добро визуално изживяване. Функцията Sign Language Zoom, интегрирана в телевизорите, гарантира на всеки възможността да се възползва максимално от технологиите. 

И не на последно място – представата за това колко предизвикателно може да бъде да запазиш баланса между дигиталния и аналогов свят вдъхнови Samsung да развие функционалността Digital Wellbeing. Тя помага на потребителите да управляват времето, прекарано в дигиталния свят – така че да използват технологиите, за да живеят по-добър живот и да се чувстват силни и подготвени.

за 64%  против 36%  14 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума