навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"УниКредит" и Синдикатът на служителите на "УниКредит" подписаха съвместна декларация за работа от разстояние

2020-10-28 0

"УниКредит" и Синдикатът на служителите на "УниКредит" подписаха съвместна декларация за работа от разстояние. Това ще позволи на банковата групата да увеличи възможностите, предлагани от технологичните решения за нови начини на работа в подкрепа на по-добрия баланс между работата и личния живот и за постигане на по-голяма ефикасност.

В "УниКредит" сигурността на служителите и клиентите е основен приоритет, затова от мениджърския екип на банката подчертават, че решенията се основават на данни. Допълнително, споразумението идва като резултат на настоящата пандемия и цели да отговори на потребностите на служителите и клиентите. 

Съвместната декларация беше подписана от главния изпълнителен директор на "УниКредит" Жан Пиер Мустие и председателя на Синдиката на служителите на "УниКредит" Лучано Малволти. Документът дефинира насоките, принципите и бъдещите минимални стандарти за качество при работа от разстояние, в съответствие с целта на УниКредит за изграждане на позитивна и ангажираща работна среда за всички служители.

Главният изпълнителен директор на "УниКредит" Жан Пиер Мустие отбеляза: "COVID-19 значително промени съзнанието и поведението на нашите клиенти, което ни насърчи да ускорим трансформацията към дигитални и дистанционни банкови услуги. Освен това ние отчитаме, че новата реалност е факт и за нашите служители и смятаме, че възможността да работят от разстояние ще подобри качеството им на живот.  Това е в пълно съответствие с нашия социален ангажимент и цел да бъдем най-доброто работно място."

„Съвместната декларация за работа от разстояние е прогрес, който се случи в предизвикателни времена. Това показва, че ние планираме бъдещето и дефинираме конкретни решения , с които отговаряме на потребностите както на служителите, така и на "УниКредит", коментира председателят на Синдиката на служителите на "УниКредит" Лучано Малволти.

Новата съвместна декларация цели да разработи глобален подход към всички служители на "УниКредит", който ще отговаря на груповите стандарти, а именно:

  • Централи и централни офиси: 40% от дистанционното работно време  ще бъде разпределено на седмична или месечна база (средно 2 дни седмично).
  • Мрежа: 20% от дистанционното работно време  ще бъде разпределено на седмична или месечна база (средно 1 ден седмично).

Внедряването на това споразумение ще бъде съвместно контролирано от представителите на двете страни.  То допълва няколко други съвместни декларации като тези за професионалното обучението, за равни възможности и недискриминация, за отговорни продажби и баланс между работата и личния живот.

 
за 54%  против 46%  158 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума