навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

ID.3 – пет звезди в теста за безопасност Euro NCAP

2020-10-26 0

ID.3 – пет звезди в теста за безопасност Euro NCAP

Една мечта започва с пет звезди – в теста за безопасност Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), новият ID.3 постигна най-високата възможна оценка. Специалистите в сферата на безопасността дадоха на първия автомобил, използващ новата модулна платформа за автомобили с електрическо задвижване МЕВ много високи оценки по всеки един от критериите в теста – за защитата на възрастните пътници, на децата в автомобила и на застрашените участници в пътното движение, както и по отношение на асистиращите системи за осигуряване на безопасността в новия модел.

"Тази висока оценка е много голям успех за целия ID. екип в компанията", сподели своето задоволство отговорният за развойната дейност член на управителния съвет на марката Volkswagen д-р Франк Велш. "Високото ниво на безопасност в нашите автомобили винаги е било първостепенен приоритет и съответно е неотменима част от концепцията на MEB от самото начало. Сега ID.3 демонстрира това по впечатляващ начин със своята максимална оценка от 5 звезди."

Оценката на защитата на възрастните пътници се основава на редица критерии, включващи поведение при челен удар, страничен сблъсък и тестове за ефекта на "камшичния удар". На основата на тези изпитания и на оценката на предвидените мерки по отношение на ефективните и безопасни действия за изваждане и спасяване на пътниците, ID.3 е постигнал оценка от 87% в нивото на защита на водача и възрастните пътници в купето. Нивото на защита на децата, пътуващи в новия електрически модел е още по-високо и според специалистите достига 89% .

Тази оценка се основава на три съществени аспекта - в допълнение към защитата, осигурена от системите за обезопасяване на децата в случай на челен или страничен удар, експертите обръщат специално внимание и оценяват също възможността за инсталиране на детски столчета с различни размери и от различни категории, както и оборудването, което автомобилът предлага за осигуряване на безопасно пътуване на деца.

В допълнение на защитата на пътниците в автомобила, Euro NCAP подлага на  изследване и оценка и способността на системата за автоматично аварийно спиране (AEB) да защити ефективно другите уязвими участници в пътното движение като пешеходци и велосипедисти при опасност от потенциален сблъсък. При формиране на оценката специалистите на Euro NCAP отдават голямо значение и на различните други асистиращи системи, включени в стандартното оборудване на съответния модел. Едно от положителните неща при ID.3 е фактът, че във всички нива на оборудване при него се предлагат стандартно както асистент за поддържане на лентата "Lane Assist", така и система за асистенция при аварийно спиране "Front Assist".

За първи път във Volkswagen, в стандартното оборудване на новия ID.3 е включена т.нар. централна въздушна възглавница за защита на пътниците на предните седалки. Благодарение на нея може да бъде предотвратена например потенциалната възможност за опасен контакт между главите на водача и пътника отпред в случай на страничен сблъсък.

Като възможност за допълнително оборудване Volkswagen предлага при новия ID.3 още асистиращи системи от висок клас – една от тях е адаптивният темпомат ACC с превантивно разпознаване на ограниченията на скоростта. Асистиращата система Travel Assist  на свой ред позволява асистирано шофиране със скорост на движение до 160 км/ч. Асистиращите системи за движение в задръстване Traffic Jam Аssist, сензорът за следене на "мъртвите зони" (Blind Spot) в полезрението на водача с функция за предупреждение за напречен трафик зад автомобила Rear Traffic Alert, асистентът за спешни случаи Emergency Assist и асистиращата система за паркиране Park Assist също допринасят за безопасното и спокойно пътуване.

С постигнатата максимална оценка от пет звезди, ID.3 продължава успешното представяне на марката Volkswagen в тестоивете Euro NCAP - наскоро новите Golf и T-Cross също постигнаха най-високата оценка за безопасност. Европейската програма за оценка на безопасността на новите автомобили (Euro NCAP) се използва за обективен и строг показател за нивото на безопасността на новите автомобили от 1997 година насам и предоставя на потребителите актуална информация за безопасността на най-популярните нови модели на автомобилния пазар. През последните години изпитателните процедури и изискванията по отношение на включените в стандартното оборудване асистиращи системи и мерки за пасивна безопасност бяха затегнати. Всички подробности за тестовете са публично достъпни в интернет на адрес www.euroncap.com.


 

за 50%  против 50%  137 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума