навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Легендарният бизнес лаптоп ThinkPad става на 28 години

2020-10-05 0

Легендарният бизнес лаптоп ThinkPad става на 28 години

ThinkPad е абсолютният фаворит в света на мобилните бизнес компютри от създаването си през 1992 година до сега.

Най-популярният бизнес лаптоп ThinkPad вече 28 години задава правилата на мобилните компютри. Още с представянето на първите си 3 модела през 1992г. ThinkPad дава заявка за бляскаво бъдеще с малките си размери и нещо невиждано досега – TrackPoint, който замества мишката, и е запазена марка на всички модели. Още на следващата година ThinkPad става официалният лаптоп на НАСА и се качва на совалката Индевър. През 1995г. ThinkPad се изправя пред предизвикателството да предостави клавиатура в истински размер и моделът 701c се справя като въвежда пеперудна клавиатура, която се разтваря при отварянето на лаптопа. Само след 2 години се появява ThinkPad 560 - ултрапортативен лаптоп с 12,1-инчов дисплей, тънък и лек 4 кг. В следващите няколко години ThinkPad става още по-бърз, компактен и все по-популярен на пазара. През 2004 г. излиза моделът ThinkPad T42, който е първият лаптоп с биометричен сензор. 

2005 година е монументална година за ThinkPad, тъй като Lenovo придобива компанията. Първият ThinkPad под Lenovo е X41 Tablet, отличаващ се с въртящ се дисплей, който се сгъва плоско над клавиатурата, позволявайки на потребителите да пишат текст и да рисуват диаграми със стилус. В продължение на повече от десетилетие ThinkPad се произвеждат предимно с титаниеви композитни или магнезиеви обвивки. 

През 2008 г. всичко се променя с въвеждането на въглеродни влакна и материали от стъклени влакна. ThinkPad X300 е първата машина с тези нови елементи и ни показва, че професионалният лаптоп може да бъде едва 1,31 кг. 

ThinkPad X1 Carbon, който излиза през 2012 г., се превръща във водещ модел лаптоп на Lenovo за професионалисти. Лаптопът вече е по-тънък, модерен и мощен. Само за 5 години този модел претърпява няколко промени, включително получава адаптивен ред функционални клавиши.  Въпреки че е по-компактен, той все още разполага с 14-инчов екран и пълноразмерни портове.

ThinkPad ще отпразнува рождения си ден с още много интересни факти около историята на лаптопа и хората, които са му се доверили в бизнеса и ежедневието си.

за 57%  против 43%  44 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума