навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Peugeot празнува своята 210-та годишнина

2020-08-25 0

Peugeot празнува своята 210-та годишнина

На 26 септември 1810 г. официално е основана компанията Peugeot Frères Aînés с акт за парична вноска, вписан в регистър, който все още може да се открие в архивите на Тер Бланш. Вече повече от два века семейство Peugeot преминава от модната революция през 19-ти век - със стоманената тел в кринолините, към революцията в мобилността с велосипедите и автомобилите. Това е марка, оформена от творци, инженери, дизайнери, които в продължение на повече от два века предизвикват нормите, за да задават нови стандарти за мобилност. Peugeot никога не спира да се развива като марка, за да посрещне бъдещето със спокойствие и увереност.

За отбелязване на 210-тата годишнина на Peugeot  е проектирано специално лого от дизайнерите на студиото Peugeot  Design Lab. То ще идентифицира всички събития, свързани с честването.

Лъвът, посланик на марката, е изобразен в профил и е подчертан със стрела. Това напомня най-старото съществуващо лого на Peugeot (регистрирано през 1858 г.), което символизира трите качества на трионите Peugeot, произвеждани от марката в самото начало: гъвкавост, сила на зъбците и скорост на рязане. Стрелата символизира идеята за скорост. 

Надписът "210 години" е препратка към историята на марката, но и към следващите 210 години. Черните и белите цветове на логото подчертават умереност и пестеливост, лайтмотива на Peugeot. Кръгът около лъва утвърждава логото като емблема - етикет, който всеки ще се гордее да направи свой собствен.  

От 1 до 26 септември каним обществеността да присъства на избора в стил "Шампионска лига" на най-емблематичния Peugeot за последните два века. Ще има само един победител - този, за който е гласувала обществеността, върховният Peugeot.

В края на конкурса екипите на Peugeot Design, водени от техния директор Матиас Хосан, ще работят върху изненада, която ще бъде представена през октомври и която несъмнено ще бъде още едно бижу в богатото 210-годишно съществуване на марката.

Входът за Музея на приключението Peugeot в Сошо се предлага на обществеността на символична цена от 1 евро през месеците септември и октомври.

Музеят на приключението Peugeot  е един от най-важните обекти в източна Франция, който свидетелства за двувековната индустриална сага на лъвската марка. Намира се в Сошо и съхранява историческото минало на Peugeot  от 1810 г. до наши дни.

И накрая, изданието за 2020 г. на Международната среща на приключението Peugeot (International Adventure Peugeot Meeting - IAPM) ще се проведе на 2, 3 и 4 октомври в Сошо, туптящото сърце на марката. Това изключително събитие е запазено за членовете на Aventure Peugeot и ще включва 130 екипажа - от Peugeot  201 до Peugeot  RCZ - за 300-километрово рали из провинцията на департамента Ду за 3 дни.

Две колекции Peugeot Lifestyle продукти, посветени на честването на 210-тата годишнина на Марката, ще бъдат пуснати в продажба в края на септември в онлайн магазина на марката.

за 51%  против 49%  47 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума