навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

ASBIS с рекордни месечни продажби през юли 2020 г.

2020-08-24 0

ASBIS с рекордни месечни продажби през юли 2020 г.

ASBISс Enterprises Plc, водещ ИТ дистрибутор в Европа, Близкия Изток и Африка, притежаващ марките Prestigio, Canyon и Perenio, обяви рекордно високи приходи за последния месец.

През юли 2020г. фирмата е с консолидиран оборот на стойност приблизително 182 милиона щатски долара, спрямо 138 милиона долара през юли 2019г., което представлява увеличение от около 32%.

Сергей Костевич, изпълнителен директор и председател на съвета на директорите в ASBISc Enterprises Plc, коментира: "Започнахме третото тримесечие на тази година много добре и записахме приблизително 32 процента ръст на годишните приходи. Нашият екип прави всичко възможно да задоволи нарасналото търсене на ИТ пазара. Изпълнени са няколко големи оферти за закупуване на оборудване и наблюдаваме по-нататъшно положително развитие на пазарите, на които оперираме. Не отчитаме закъснения в доставките от нашите партньори. Всички регистрирани продуктови линии имат ръст през този месец, като най-голям скок е регистриран при смартфоните и процесорите, които са се увеличили съответно със 120% и 39% в сравнение с юли миналата година. Много сме доволни от резултатите през юли и това е само началото на втората половина на годината. Очакваме с нетърпение постиженията от следващите месеци."

Регионите на бившия Съветски съюз и Централна и Източна Европа традиционно имат най-голям дял в приходите на Групата. Това не се е променило през първата половина на 2020г. През този период продажбите нарастват с 14,4% и 14,6%. Делът на бившия Съветски съюз в общите приходи нараства до 51,93% през първото полугодие 2020г., спрямо първото полугодие на 2019г. - 50,74%

Първата половина на тази година показва, че компанията значително е увеличила приходите си въпреки продължаващата пандемия COVID-19. За пореден път компанията показва, че благодарение на ефективната си стратегия може бързо да се приспособи към пазарните промени и да генерира силни резултати.

Най-голям ръст в сравнение с 1-вото полугодие на 2019 г. е реализиран от следните продуктови линии:

  • процесори - ръст от 41,2%
  • софтуер - ръст от 32,8%
  • HDD дискове - ръст от 32,5%
  • SSD дискове - ръст от 32,1%
  • лаптопи - ръст от 31,5%
  • сървъри и сървърни блокове - ръст от 23.3%
  • мрежови продукти - ръст от 19,8%
за 51%  против 49%  370 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума