навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Съдът е отменил над 5.3 млн. лв. глоби по европрограми

Източник: mediapool.bg 24.10.2017 0 - A +

Съдът е отменил над 5.3 млн. лв. глоби по европрограми Снимка: mediapool.bg

Съдът е отменил наложени финансови корекции от управляващите органи на оперативните програми при изпълнението на европейски проекти за над 5.3 млн. лв. през изминалия програмен период 2007 – 2013 г. По този повод кабинетът е одобрил допълнителни трансфери към четири министерства на заседанието си във вторник, съобщи правителствената информационна служба.

Най-много средства получава Министерството на регионалното развитие и благоустройството – над 3.9 млн. лв. Ведомството администрира оперативна програма "Регионално развитие", по която бенефициенти са основно общините.

Министерството на транспорта ще получи 326 хил. лв. допълнително по отменени от съда финансови корекции. Ведомството управлява оперативна програма "Транспорт", по която получатели на средствата са основно държавни компании.

По бюджетите на Министерството на икономиката ще бъдат изплатени 179 хил. лв., на Министерството на околната среда и водите – 607 хил. лв., на Министерството на труда и социалната политика – 296 хил. лв.

Министерството на младежта и спорта ще получи допълнително 30 хил. лв. Те ще се използват за подготовка на състезателите от националния отбор по самбо във връзка с участието им в предстоящото световно първенство по самбо от 9 до 13 ноември в Сочи, Русия.

По бюджета на община Казанлък се отпускат 150 хил. лв. за дейности, свързани с благоустрояване, паркоустрояване и зацветяване на централната градска част на град Шипка, е посочено в съобщението на правителствената пресслужба.

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2017 г.

за 40%  против 60%  503 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума