навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Съдът окончателно отхвърли жалбите срещу забраната на строежи в парка "Бедечка"

Източник: mediapool.bg 24.10.2017 0 - A +

Съдът окончателно отхвърли жалбите срещу забраната на строежи в парка Снимка: mediapool.bg

Върховният административен съд отхвърли жалби на собственици на терени в старозагорския парк "Бедечка" срещу решението на общинския съвет да забрани строежите в зелената територия. Магистратите са се произнесли окончателно по 11 дела против мораториума върху строителството в парка като е оставил в сила решенията на Административния съд в Стара Загора по заведените дела срещу наложената забрана до изменението на общия и подробния устройствени планове на парка. Това съобщиха от организацията "Запазете Бедечка" в понеделник.

Делата бяха заведени от хора с терени в парка и строителни фирми. Преди месец новият общ устройствен план на парка (ОУП) бе приет от Общинския съвет на Стара Загора. Така над 300 декара реална паркова територия бяха отново отредени за парк, след като години наред фигурираха в плановете на града като петно за застрояване.

От "Запазете Бедечка" очакват нови нови опити за съдебни обструкции, но не смятат, че това ще промени нещата, след като има две решения на общинския съвет, решения на нарочна комисия, местен референдум и поредица граждански акции, даващи ясен знак, че застрояването на парка няма да бъде прието от жители на града.

Кметът Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков потвърдиха наскоро, че стоят зад решенията на Общинския съвет за запазване на парка, и че те са законосъобразни.

Тече и прехвърлянето на военни имоти, с които да се заменят реституирани в зелената площ терени и да обезщетят техните собственици.

за 54%  против 46%  597 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума