навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Трайчо Трайков: Обвинението срещу мен е пълна глупост

Източник: Mediapool.bg 03.01.2017 0 - A +

Трайчо Трайков: Обвинението срещу мен е пълна глупост Снимка: Mediapool.bg

Адвокатите, които се запознаха с обвинението срещу мен ми казаха, че е пълна глупост. Ясно е, че то няма да издържи, но за прокуратурата е важно да има политически ефект. Това каза пред бТВ във вторник бившият икономически министър от кабинета "Борисов" 1 и кандидат на РБ за президент на изминалите през ноември избори Трайчо Трайков.

Преди ден той самият обяви в социалната мрежа "Фейсбук", че тихомълком по празниците, държавното обвинение е повдигнало срещу него обвинение за безстопанственост. Според прокуратурата през 2011 г. като министър на икономиката, енергетиката и туризма е подписал споразумение остатъчният пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение" АД да бъде продаден за по-малко пари, отколкото е трябвало.

Трайков уточни, че продажбата е извършена от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол. Освен това сделката е била в програмата на правителството и заради това "в нея министърът за добро или лошо не се меси".

"Всички проблеми в България се свеждат до състоянието на правосъдната система. По време на кампанията за президентските избори аз многократно обявих, че се нуждаем от спешни промени. Отново се задават избори и много хора искат промяна и искат нещо различно. Целта е различното да бъде показано в друга светлина", коментира обвинението си Трайков.

По думите му прокуратурата може да си върши много добре работата, но и може да допуска недопустими грешки. Като пример той даде оправдателната присъда на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, тъй като се доказало, че обвинението е направило "брутални грешки", което е повлияло на решението на съда.

От думите на Трайков стана ясно още, че може да се включи в предстоящите парламентарни избори, но не уточни дали ще прави собствен политически проект или ще се включи във вече съществуващ.

за 48%  против 52%  1019 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума