навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Ненчев заподозря, че СРС-та с негови разговори са изтичали и обвини Цацаров, че обслужва мафията

Източник: Mediapool.bg 28.11.2016 0 - A +

Ненчев заподозря, че СРС-та с негови разговори са изтичали и обвини Цацаров, че обслужва мафията Снимка: bgnes.com
Военният министър в оставка Николай Ненчев заподозря в понеделник, че по време на разследванията срещу него са били използвани специални разузнавантелни средства, които може и да са изтекли. 
 
”Едно много ме безпокои, че по време на това безпочвено нещо (бел.ред. разследванията срещу него) са използвани специални разузнавателни средства т.е. подслушване, вероятно следене на министъра на отбраната, което пряко касае националната ни сигурност. И аз никак не съм убеден какво се е случило с тези материали, кой ги е ползвал и къде са отивали”, посочи Ненчев пред бТВ.
 
”За най-голямо съжаление мафията в България ме атакува чрез българския главен прокурор”, добави той
 
 
Той коментира още, че се чувства омерзен от обвиненията на прокуратурата, които определи като ”пасквили, които утре никой няма да помни”.
 
”Аз съм силен човек, няма да ме пречупят, не се страхувам от главния прокурор”, допълни военният министър в оставка.
 
Първо прокуратурата обвини Ненчев в престъпление по служба заради това, че е отказал руснаците да ремонтират старите съветски изтребители МиГ 29. След това той получи второ обвинение за престъпление по служба заради поръчка за купуване на армейски униформи. Според прокуратурата Ненчев е разпоредил да бъде взет договор от частна фирма за сметка на ведомствената ”Интендантско обслужване”. След това обаче военният министър ”компенсирал” частната фирма, като оказал натиск с нея да бъде сключен договор като подизпълнител.
 
Радев препоръчал МиГ-овете да се ремонтират в Полша
 
Ненчев каза, че новоизбраният президент ген. Румен Радев е препоръчал на Министерство на отбраната да ремонтира двигателите на самолетите МиГ-29 в Полша, а не в Русия, за да се търси ”диверсификация”. 
 
”В тази експертиза се отправя съвет към мен аз да търся алтернативи за тези двигатели и направо ми се препоръчва Полша. Експертизата ми е дадена от ръководителя на делегацията на България в Полша и е подписана от него – ген. Румен Радев”, поясни Ненчев.
 
По думите му когато Министерството на отбраната се обърнало за първи път към Полша станало ясно, че ремонтът на МиГ-овете ще бъде доста по-евтин и ще се изпълни в по-кратки срокове.
 
Ненчев отхвърли и твърденията на прокуратурата, че с действията си е намалил летателните часове на българските Военновъздушни сили, тъй като по негово време е имало повече самолети, на които да се тренира.
 
”Помислих, че става въпрос за руската прокуратура”
 
”В първия момент, когато получих обвинението си мислех, че руската прокуратура ме обвинява”, каза още Ненчев.
 
Според него зад ремонта на двигателите стоят много силни лобита и Ненчев е засегнал интересите им, възлагайки поръчката на Полша. 
 
По повод второто обвинение, което Ненчев получи за възложена обществена поръчка за направата на униформи, той поясни, че всичко се е случило в рамките на закона. По думите му фирмата, която е спечелила обществената поръчка се е отказала и по закон втората фирма, която се е класирала, поема поръчката.
 
От своя страна Николай Ненчев показа други документи, които показват разликите в харчене на пари на Министерство на отбраната при предишни министри и при него. 
Изхарчените суми са доста по-малко, без да има спад на качеството, смята Ненчев.
за 52%  против 48%  689 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума