навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

МС одобри проект на Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в България през 2011 г.

Източник: Insurance.bg 09.04.2009 0 - A +

Предброяванета на населението и жилищния фонд ще стане в периода 10 - 24 март

Правителството одобри проект на Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в България през  2011 година. Документът регламентира подготовката, организацията и провеждането на преброяването. Установени са общите правила за събиране, обработване и разпространение на данни за населението и жилищния фонд, получени от преброяването. Предвидено е данните да се събират непосредствено от физическите лица, обект на преброяването и от административни източници.  

Съгласно законопроекта преброяването на населението и жилищния фонд на страната ще започне на 10 март 2011 г. и ще приключи на 24 март 2011 г. Основните органи, които ще го осъществяват са Националният статистически институт, Централната комисия по преброяването, териториалните статистически бюра, областните и общинските преброителни комисии, контрольорите и преброителите. Документът включва и разпоредби за поверителността на данните и опазването на тайната, както и административнонаказателни разпоредби. 

С приемането на проекта се осигурява изпълнението на принципите, залегнали в Кодекса на европейската статистическа практика за повишаване на качеството на статистическата информация и доверието към официалната статистика, както и Регламент № 763/2008 на Европейския Парламент и на Съвета от 9 юли 2008 година, относно преброяването на населението и жилищния фонд.

за 51%  против 49%  760 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума