навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Прокуратурата не е съгласна с предсрочното освобождаване на затворника Маникатов

18.01.2018 0 - A +

Прокуратурата не е съгласна с предсрочното освобождаване на затворника Маникатов Снимка: bgnes.com

Над 16 години в затвора не са достатъчни за превъзпитанието на осъдения за наркоразпространение Васил Маникатов и той не трябва да бъде предсрочно освобождаван. Това е позицията на Софийската градска прокуратура, която протестира определението на Софийския градски съд (СГС) от вчера, с което беше уважена молбата на затворника.

Съдия Вера Чочкова от СГС прие, че Маникатов е зад решетките 16 години и 5 месеца, с което е изтърпял повече от половината от наложените му наказания от общо 23 години. В констатациите на затворническата администрация се казвало, че той се ползва с добро име и изпълнявал разпорежданията на служителите, а рискът от рецидив е сведен до минимум. Затова първата инстанция уважи искането на Маникатов за предсрочно освобождаване, но с 6-годишен изпитателен срок и срещи с пробационен служител за 2 години.

Прокуратурата обаче е на мнение, че определението на съда е неправилно и незаконосъобразно. Затворникът изтърпява поотделно две наказания за разпространения на наркотици, като едното е от 8 години, а другото - 15 години, сформирано чрез групиране на наказания по няколко отделни присъди.

„Не са налице доказателства за неговото поправяне и с оглед обществената опасност като деец и тежестта на извършените от него престъпления е необходимо да изтърпи я цялост наложените му наказания“, е позицията на прокуратурата.

Предстои окончателно произнасяне на Софийския апелативен съд.

за 49%  против 51%  990 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума