навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Заради отказ на съдия да встъпи като зам.-шеф на Административен съд София-област

Въпреки че е освободена, Румяна Монова продължава да бъде заместник-председател на ВАС

16.01.2018 0 - A +

Въпреки че е освободена, Румяна Монова продължава да бъде заместник-председател на ВАС

Заради отказ на съдия от Върховния административен съд да встъпи като заместник-шеф на Административен съд София-област, освободената като зам.-шеф на Върховния административен съд Румяна Монова не може да стане редови съдия. Това стана ясно на днешното заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

На 28 ноември 2017 г. СК на ВСС освободи от ръководството Румяна Монова и реши тя да бъде назначена като редови съдия на мястото на колегата й от ВАС Любомир Гайдов, който пък бе назначен за заместник-председател на АССО.

Темата бе поставена от заместник-председателя на Комисията за атестирането и конкурсите Красимир Шекерджиев, който предложи в условията на спешност СК на ВСС да поиска от Пленума на съвета да открие щатна бройка за съдия, която да бъде заета от Румяна Монова.

Шекерджиев добави, че КАК е била сезирана от новия председател на ВАС Георги Чолаков на 10 януари 2018 година. Шекерджиев поясни, че във ВСС е постъпило искане за откриване на 4 щатни бройки на съдии от предишния шеф на ВАС. А преди дни Чолаков е поискал разделяне на искането и спешно произнасяне на съвета за отпускане на една бройка. И това е внесено на днешното заседание.

Шекерджиев обясни още, че срокът за встъпването на Любомир Гайдов е изтекъл без той да отиде на работа в АССО. Олга Керелска попита Георги Чолаков защо Гайдов се е отказал, на което шефът на ВАС заяви, че причините били лични и че колегата му е заявил, че няма да встъпи. Чолаков добави, че вече има ново предложение на шефката на АССО Мария Иванова за назначаването на друг съдия за заместник-шеф.

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев призова колегите си да гласуват предложението, за да може най-сетне Георги Чолаков да сформира екипа, с който да работи.

Единодушно колегията реши да предложи на Пленума на ВСС спешно откриване на една бройка за Румяна Монова.

за 43%  против 57%  1039 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума