навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов:

Няма никакво съмнение, че Росен Ангелов е извършил шесторното убийство в Нови Искър

10.01.2018 0 - A +

Няма никакво съмнение, че Росен Ангелов е извършил шесторното убийство в Нови Искър Снимка: bgnes.com

Автор на шесторното убийство в Нови Искър несъмнено е рецидивистът Росен Ангелов, който след това се е самоубил. Това се доказава и от назначените експертизи. Това обясни заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов на пресконференция, на която от прокуратурата трябваше да разсеят всички съмнения в авторството на тежкото престъпление, извършено в новогодишната нощ.

За целта Сарафов разясни, че жертвите са убити със същото оръжие, с което се е самоубил Ангелов. Експертиза пък е заключила, че от положението на тялото на Ангелов и барутните частици, може да се допусне, че се е застрелял. По иззетите му дрехи е открита кръв от жертвата Кети Кюхова, с която убиецът имал интимна връзка, приключила по инициатива на жената. ДНК от Ангелов имало и в къщата, в която е било избито семейството на Кюхова.

„Не мисля, че тези доказателства са малко. Всъщност, в моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствата са били толкова обилни и непротиворечиви и да не оставят никакво съмнение в авторството на едно престъпление. За нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов", коментира Сарафов.

Според разследващите Ангелов вероятно се е самоубил на 5 януари, тъй като ден по-рано за последно е ползвал интернет през таблета си, за да гледа сайтове с детска порнография.

Заместник-главният прокурор уточни, че мотив за убийството не е само ревност и гняв от преустановената интимна връзка. Кети Кюхова чистела домове на заможни хора и Ангелов искал от нея ключове и кодове за достъп до къщите, за да може да ги ограби. След като разбрала намеренията му, жената си дала сметка, че във връзката им не става дума за любов и решила да преустанови контактите си с Ангелов. Това ядосало рецидивиста и на 31 декември вечерта той решил да убие първо нея, а след това и близките ѝ, защото всички те знаели за връзката им, обясни още Борислав Сарафов.

Данните по делото показват, че след 19 ч. Кюхова излязла от дома си, за да разходи кучето и повече не се върнала. Близките ѝ излезли да я търсят, за което свидетелствали и съседи, но след това се прибрали вкъщи. Жената е била убита близо до къщата, а след това Ангелов отнесъл тялото и го захвърлил в шахта с вода. Около 23 ч. той вече е бил в къщата, където разстрелял и останалите жертви.

Телата на убитите бяха открити на 2 януари и първоначално за издирване беше обявена Кюхова, като не се знаеше дали тя не е отговорна за убийствaта. След това от МВР намекнаха за съмнителен бизнес на съпруга ѝ Неделчо Юнаков, който също е сред убитите и след това беше обявено вече името на Ангелов, като основен заподозрян.

„Знаехме кой е убиецът след 24 часа, а го доказахме след 48 часа“, каза още Сарафов.

за 46%  против 54%  1576 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума