навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Разрешиха спора за зданието, дадено на ВСС заради спецправосъдието

СУ няма да протестира, получава нова сграда за нуждите на Медицинския факултет

09.01.2018 0 - A +

СУ няма да протестира, получава нова сграда за нуждите на Медицинския факултет

Правителството ще отпусне 10 млн. лева допълнителна помощ за Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които ще послужат за поддържане на материалната база на висшето учебно заведение. Очаква се решението да бъде взето на заседанието на Министерския съвет в сряда, 10 януари. Това стана ясно след среща на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков с министъра на образованието Красимир Вълчев.

Повод за този разговор бе друго решение на кабинета от края на декември миналата година. Тогава правителството реши да предостави за нуждите на специализираната прокуратура и съд сградата на бившия Механотехникум на бул. „Александър Стамболийски“. Имотът се ползваше от софийския университет. Решението на Министерския съвет предизвика остро недоволство сред академичните среди, които бяха готови за протест.

Като компенсация правителството ще предостави на СУ друга сграда – тази на Професионалната гимназия за облекло, намираща се на бул. „Черни връх“, в която ще се настани Медицинският факултет.

Министерството на образованието ще открие и процедура по Закона за обществените поръчки за осигуряване на достъп до научните бази данни, предоставени от издателство Елзевир, обеща още Красимир Вълчев. И още тази години вероятно ще бъде сключен договора, прогнозира той. 

за 47%  против 53%  890 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума