навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Увеличение средно с по 30 лв. на заплатите в МВР, 717 лв. - за полицай

09.01.2018 0 - A +

Увеличение средно с по 30 лв. на заплатите в МВР, 717 лв. - за полицай Снимка: bgnes.com

От тази година заплатата на полицай и пожарникар със средно образование е 717 лв. Това става ясно от публикуваните днес в Държавен вестник промени в наредбата, с която се регламентират основните месечни възнаграждения в МВР.

С тях се предвижда увеличение от 55 лв. на заплатите на най-ниските длъжности - полицаи, пожарникари, младши инспектори, разузнавачи. Например един старши полицай вече ще получава 728 лв. основна заплата, вместо 673 лв.

Увеличението на останалите заплати е с 30 лв., като на практика се вдигат парите, които получават всички - от главния секретар на МВР до например полицейски инспектор IV степен в Главната дирекция „Национална полиция“ (ръст от 915 лв. на 945 лв.) Така основното възнаграждение за най-високата професионална длъжност в системата става 2166 лв.

Професорската заплата в Академията на МВР също се увеличава с 30 лв. от 1318 лв. на 1 348 лв. Основното възнаграждение на доцентите във висшето училище става 1295 г., а на асистентите - 1106 лв.

В края на миналата година полицаите проведоха серия от протести с искане за увеличение на заплатите. Те настояваха за ръст от 15% със задна дата от 2017 г. Служителите на реда изтъкнаха като аргумент и повишената им натовареност през първата половина на 2018 г. заради председателството на Съвета на ЕС, което от началото на годината беше поето от България. 

за 51%  против 49%  787 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума