навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Прокуратурата ще проверява данните от Турция за контрабанда от „Булгартабак“

21.12.2017 0 - A +

Прокуратурата ще проверява данните от Турция за контрабанда от „Булгартабак“ Снимка: bgnes.com

Докладът на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата, в който се казва, че изделията на „Булгартабак“ са източник на контрабанда, ще бъде проверен от българската прокуратура. Това заяви днес главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция в МВР. В доклада се казва, че „продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак", са се превърнали в източник на контрабанда в Турция". Според турските власти щетите за бюджета от незаконни цигари са 400 млн. турски лири на година, което е около 172 млн. лв.

„На проверка ще бъдат подложени всички факти, които са изложени в доклада. Това означава, че от всички компетентни правоохранителни български служби и такива, които са свързани с националната сигурност ще бъдат изискани абсолютно всички данни, с които разполагат - ако разполагат с такива, за контрабанда на тютюневи изделия. Включително и по отношение на "Булгартабак". Такива данни ще бъдат изисквани и от агенция "Митници", обясни Цацаров.

По думите му, ще бъдат изискани данни и от Интерпол, защото информацията в момента в българските власти е без източник, тъй като такъв в доклада от Турция не е посочен. Според главния прокурор е ясно, че автор на доклада са службите в Турция, но официалният ред изисква да се получи и конкретна информация. От Интерпол ще бъдат изискани данни за повода за съставяне на доклада и целите, за които е ползвана информацията в него.

В хода на проверката ще бъде сравнен целият износ на тютюневи изделия, който е осъществен от страната, с производството „Булгартабак“.

Докладът от Турция е за 2016 г., но беше оповестен в България през ноември т.г. и първо беше изискан и получен в МВР, а след това вътрешният министър Валентин Радев го изпрати и на главния прокурор.

за 56%  против 44%  736 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума