навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Оправдаха ексшефа на БДЖ Христо Монов по делото за безстопанственост

Източник: dariknews.bg 05.10.2017 0 - A +

Оправдаха ексшефа на БДЖ Христо Монов по делото за безстопанственост Снимка: dariknews.bg

Оправдаха бившия директор на БДЖ Христо Монов по обвинението за умишлена безстопанственост. Делото продължи над 5 години и въпреки десетките експертизи и свидетелски разпити, съдът обяви, че срещу Монов не са събрани достатъчно доказателства.
 
Той бе обвинен за това, че през 2008 г. е сключил сделка с швейцарска фирма за закупуване на 30 рециклирани спални вагона на по-висока от пазарната цена, като с това е нанесъл на дружеството щети за 26 млн. лева.
 
Според съдия Даниела Борисова на БДЖ е нанесена щета, но събраните доказателства по делото са за нарушения на други лица и в други периоди, а прокуратурата така и не е повдигнала нови обвинения заради тях.
 
Борисова допълни, че в продължение на 9 години държавата не е предприела никакви действия, за да транспортира 18 от вагоните, всеки от които струва по над 1 млн. лева.
 
От БДЖ е подаден сигнал към прокуратурата, но разследване отново не е образувано. Паричната гаранция на Монов от 5000 лева, както и забраната му да напуска страната са премахнати.

Присъдата му не е окончателна.  През февруари Монов получи тригодишна условна присъда, защото решил да плати над 200 хил. лева за транспорта на рециклирани вагони в нарушение на обществена поръчка. 

за 51%  против 49%  515 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума