навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Знаково решение на съдиите във ВСС - Красимир Шекерджиев е излъчен за управата на НИП

Източник: mediapool.bg 04.10.2017 0 - A +

Знаково решение на съдиите във ВСС - Красимир Шекерджиев е излъчен за управата на НИП Снимка: mediapool.bg

Съдийската колегия на новия Висшия съдебен съвет направи първо знаково решение, избирайки съдия Красимир Шекерджиев за свой представител в управата на Националния институт на правосъдието. Шекерджиев бе избран във ВСС от квотата на съда. Той бе съдия във Върховния касационен съд и се ползва с много добра репутация сред колегите си.

Шекерджиев остро критикува наследството на предишния ВСС и се обяви публично против скандалния законопроект на ГЕРБ, който целеше отрязване на външното финансиране за съсловните организации на магистратите.

Кандидатурата на Шекерджиев бе издигната от председателя на ВКС Лозан Панов и бе гласувана без дебат. Предстои по-късно през деня Прокурорската колегия на ВСС също да издигне кандидат за представител в НИП. Двете кандидатури трябва да гласувани по-късно и от Пленума на ВСС.

НИП е една от най-важните институции в правосъдната система. Той организира задължителните първоначални обучения на младшите магистрати, което може да предопредели кариерата на всеки млад съдия, прокурор или следовател. Поради своята важност преподавателите в НИП се избират след задължителен конкурс от комисия, в която доминират върховни съдии.Красимир Шекерджиев е един от преподавателите в института.

за 54%  против 46%  701 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума