навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Главният прокурор разпореди проверка по случая с Калин Митрев

Източник: nova.bg 07.09.2017 0 - A +

Главният прокурор разпореди проверка по случая с Калин Митрев Снимка: bgnes.com

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с Калин Митрев, представител на България в ЕБВР, информира БГНЕС.

Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като на Националната агенция по приходите ще бъдат възложени действия, свързани с предмета ѝ – дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари, съобщиха от прокуратурата. 

По-рано правителството обави, че ще проверява обвиненията към Калин Митрев по така наречената "азербайджанска афера". Финансовият министър вече поиска обяснения от представителя на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие. То е свързано с това как името му е замесено в схемата. 

Междувременно, самият Митрев заяви позицията си пред NOVA. Според него скандалът е атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова. Той не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

„Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания. Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 г. насам. Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно”, заяви Митрев.

за 56%  против 44%  159 гласували


rss
Посети форума