навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Мая Манолова държи на пет знакови неща в защита на гражданите, в битката с ЧСИ и монополите

Източник: dariknews.bg 16.08.2017 0 - A +

Мая Манолова държи на пет знакови неща в защита на гражданите, в битката с ЧСИ и монополите Снимка: dariknews.bg

Омбудсманът Мая Манолова сформира, заедно с председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, работна група, която ще работи по промените, отнасящи се до частните съдебни изпълнители, банките и монополните дружества, и предложенията, внесени от депутати, свързани с “вечния длъжник” и промени в касационното производство.

“Има ангажимент от мнозинството, че тези промени в законите ще бъдат финализирани през септември. Съгласие за участие декларираха именити магистрати, адвокати, професори и преподаватели по право и се надявам в тази много деликатна материя, да се направят обмислени и качествени промени, които да решат категорично проблемите на хората в изпълнителния процес”, заяви Мая Манолова. Омбудсманът бе гост на празника на община Невестино в област Кюстендил.

Като обществен защитник, Манолова ще държи на 5 знакови неща, които трябва да се променят:

“Да не може граждани да е съден, без да знае, практически зад гърба му; да има пропорция и съразмерност между изпълнителната принуда и размера на дълга, не да ти се блокира цялото имущество за малък дълг; да има таван в таксите, които събират ЧСИ, защото това е работата, с която за най- кратко време можеш да събереш най-много пари и да ги събереш от длъжниците в България; гражданите да могат да обжалват оценките на недвижимите имоти, да не се продават имущества на безценица. И ако един длъжник иска да плати в рамките на съдебния процес, да може да го направи, да не стига изобщо до ЧСИ”, коментира Мая Манолова. Това са 5 знакови неща, които искам да се направят, за да мога  като защитник на гражданите да съм доволна”, заключи тя.

за 49%  против 51%  149 гласували


rss
Посети форума