навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Сакън да не го пипнем - как ГЕРБ "реформира" Цацаров

Източник: mediapool.bg 08.08.2017 0 - A +

Сакън да не го пипнем - как ГЕРБ Снимка: bgnes.com

  През декември миналата година международен екип от прокурори, дошъл в България по покана на нашите власти, излезе с предложения за реформа на държавното ни обвинение. Още преди приключването на тяхната мисия, тогавашният правосъден министър и настоящ вицепремиер Екатерина Захариева обясняваше неспирно, че това е страшно важно нещо.

Захариева създаде впечатлението, че европейските прокурори, едва ли не, ще дадат рецепта за дългоочакваната реформа на прокуратурата. От тях се очакваше да кажат какво да се прави с главния прокурор - най-безотчетната и недосегаема фигура в целия държавен апарат.

Прокурорите дойдоха, работиха, заминаха си и накрая излязоха със серия от предложения. Някои от тях бяха много по вкуса на Сотир Цацаров, а други изобщо не бяха. Тези, които бяха по вкуса на Цацаров, вече са изпълнени. За останалите ГЕРБ дори не иска да се говори.

Това се разбира от стратегическия документ за изпълнение на препоръките от доклада на европейските прокурори, изработен в Министерството на правосъдието. Документът е наречен пътна карта.

за 41%  против 59%  75 гласували


rss
Посети форума