навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Двама върховни съдии и двама прокурори са номинирани от ГЕРБ за ВСС

Източник: mediapool.bg 16.06.2017 0 - A +

Двама върховни съдии и двама прокурори са номинирани от ГЕРБ за ВСС

ГЕРБ номинира за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) двама върховни съдии и двама прокурори. Имената се оповестяват по-малко от седмица преди изтичането на крайния срок за предложения - 21 юни.

За съдийската колегия ГЕРБ издига заместник-председателя на Върховния административен съд и вече веднъж член на съвета Боян Магдалинчев. Другият издигнат съдия е Вероника Имова от Върховния касационен съд.

За прокурорската колегия от формацията на Борисов предлагат Гергана Мутафова – ръководител на районната прокуратура в Пловдив. Тя бе един от 12-те кандидати за професионалната колегия на прокурорите и не бе избрана за малко. Другата номинация на ГЕРБ за прокурорската колегия е Калина Чапкънова, която е административен ръководител на окръжната прокуратура в Бургас.

Преди два дни депутатът от гражданска квота на партията Георги Марков номинира за член на ВСС юриста Мирослав Джеров.

По неофициална информация Марков не е съгласувал кандидатурата на Джеров и е твърде вероятно той да остане извън съвета, като не получи подкрепата на мнозинството от управляващите.

“Въпреки всичко може и да влезе, в случай че партия „Воля“ не получи място – това зависи от разговорите, които ще се водят”, обясниха от ГЕРБ.

С официалните си 4 номинации те на практика признават първоначалното “разпределение” на 11-те юристи, които трябва парламентът да излъчи в следващия ВСС. Неофициално от партията твърдяха, че ще получат 4 мандата, БСП, ДПС и Патриотите по два, а „Воля“ – един.

Възможен е и вариант, при който ГЕРБ да получат 5 места, вкарвайки и Джеров, или Обединените патриоти да получат три места за сметка на „Воля“.

за 51%  против 49%  118 гласували


rss
Посети форума