навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Австрия забранява бурките и разпространяването на Корана

Източник: mediapool.bg 17.05.2017 0 - A +

Австрия забранява бурките и разпространяването на Корана Снимка: mediapool.bg
Австрия забранява облеклото, покриващо напълно лицето на жените, с нов закон, приет от парламента късно вечерта във вторник, съобщи ДПА.
 
Разпоредбата е част от по-широк интеграционен закон, работата по който продължи въпреки нестабилността в управляващата коалиция напоследък, довела до решението за предсрочни парламентарни избори през октомври.
 
От октомври носенето на обществени места на облекло, което напълно скрива лицето на жените, ще се наказва с глоба от 150 евро.
 
Все още не се знае колко хора ще бъдат засегнати от мярката, която бе критикувана както от крайнодесните, така и от крайнолевите, понякога защото не е достатъчно строга.
 
Други части на новото законодателство забраняват разпространяването на Корана и изискват всички мигранти в Австрия да преминат "интеграционна година", през която ще изучават немски език и етични правила. Тази разпоредба е насочена към бежанци и кандидати за убежище, за които се преценява, че имат добър шанс да останат в Австрия.
 
От кандидатите за бежански статут ще се очаква също така да полагат безплатно общественополезен труд. Всеки, който откаже, ще загуби предоставяните му помощи. Предложението има за цел да приспособи мигрантите към австрийския трудов пазар.
за 48%  против 52%  259 гласували


rss
Посети форума