навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 
rss

Манолова атакува в съда и решението на КЕВР за по-скъпата топлоенергия

Източник: Dariknews.bg 13.04.2017 0 - A +

Манолова атакува в съда и решението на КЕВР за по-скъпата топлоенергия Снимка: bgnes.com

Омбудсманът Мая Манолова и три граждански организации дадоха на съд и  решението на КЕВР за увеличението на цените на топлинната енергия. Те внесоха жалба срещу решението на регулатора в Административен съд София-град.
 
Общественият защитник обясни, че мотиви за жалбата са нарушена процедура от страна на регулатора, който не е провел обществено обсъждане.

 По думите на Манолова не е имало и заявления от топлофикациите с искане за поскъпване на услугата и така регулаторът служебно е увеличил цената в интерес на енергийните дружества. Тя допълни, че в решението на КЕВР липсват и мотиви. 

Преди дни Манолова и представители на две граждански сдружения внесоха жалба в Софийския административен съд срещу КЕВР заради шоковото увеличение на цените на природния газ.
 
От 1 април природният газ в страната поскъпна, като цената за второто тримесечие е с 30 на сто по-висока в сравнение с предходните три месеца. Това доведе и до повишаване на цените на топлинната енергия, като най-голямо е повишението в Плевен – с над 37 на сто, а най-малко във Велико Търново – с близо 18 процента.

От 1 април се повиши с решение на КЕВР и цената на студената вода в София с 18 на сто. Върховната административна прокуратура протестира пред съда това решение.
 
Предстои прокуратурата да прецени дали има основание да протестира пред съда и решението на регулатора за цената на газа.

за 53%  против 47%  182 гласували


rss
Посети форума