навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Прокурори и полицаи от Разград открито подкрепиха свой колега за шеф

Източник: Mediapool.bg 19.01.2017 0 - A +

Прокурори и полицаи от Разград открито подкрепиха свой колега за шеф Снимка: Mediapool.bg

Значителна част от прокурорската гилдия в Разград реши открито да подкрепи Тихомир Тодоров за шеф на окръжната прокуратура в града. С писма до ВСС зад него застанаха прокурорите от местната районна прокуратура и колегите им от Исперих.

Интересно е, че подкрепата си дава почти цялата областна дирекция на полицията в Разград, съобщи разградският вестник “Екип 7“. Това е много рядко срещано явление в прокурорските среди, които обикновено търпеливо изчакват какво ще реши Висшия съдебен съвет (ВСС), без значение собствените им виждания.

“Прокурор Тодоров има изключителен принос в цялостната дейност на Окръжна прокуратура, за което свидетелстват и много добрите оценки от извършените атестации и получени награди. Той притежава високи нравствени качества. Прокурор Тодоров е изключително уважаван от колегите – прокурори, съдии, следователи, служители на МВР, ръководителите на различни институции и граждани“, се казва в позицията на районните прокурори от Разград.

Полицаите пишат за него, че “той е Човек и Магистрат, който е модел за подражание“.

Основен конкурент на Тодоров за поста е колегата му от окръжната прокуратура Сезгин Османов, за когото в Разград се говори неофициално, че се подкрепя от ДПС. Третият кандидат е районният прокурор на Разград Любомир Георгиев, който няма шанс заради законовите ограничения районен прокурор да стане шеф на окръжно ниво.

Любопитното в кандидатурата на Тихомир Тодоров е, че той е бил награждаван с грамота от главния прокурор Сотир Цацаров за образцово изпълнение на служебните му задължения през миналата година. Отделно през 2010 г. е получавал служебна благодарност от тогавашния вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов (ГЕРБ).

Сезгин Османов не може да похвали с това, но явно много би искал. В концепцията си той изрично е посочил, че Окръжна прокуратура – Разград на два пъти е била хвалена от Цацаров, за което той смята, че също има принос.

за 49%  против 51%  652 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума