навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Антикорупционното звено даде данъчна служителка на съд за изнудване

Източник: Mediapool.bg 28.06.2016 0 - A +

Антикорупционното звено даде данъчна служителка на съд за изнудване Снимка: Mediapool.bg

Специализираното звено "Антикорупция" в Софийската градска прокуратура предаде на съд служителка на НАП, обвинена в изнудване, съобщиха от държавното обвинение във вторник.

Обвиняемата е работела на длъжност "Инспектор по приходите" в сектор "Ревизии". Според разследващите през миналия декември тя прави данъчна ревизия на дружество, по време на която установява, че то е прехвърлило прага за регистрация по Закона за ДДС с около хиляда лева, което е основание да се запорират банковите му сметки.

След няколкоседмична комуникация между ревизорката и управителите на фирмата – по нейна инициатива по телефон и по електронна поща, на специална среща жената им предлага да ѝ дадат 2000 лева, за да им напише акт за 20 000 лева, но без да запорира сметките на дружеството.

Добавила и че по тяхна преценка могат да дадат някакви пари и на останалите проверяващи от екипа ѝ. Изнудването е описано в сигнал до спецантикорупционното звено и малко след като обвиняемата получава от управителите на дружеството две белязани банкноти по 500 евро, тя е задържана. В момента жената е на свобода срещу гаранция от 4000 лева и чака насрочването на делото си.

за 52%  против 48%  877 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума