навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Цветлин Йовчев: Борисов е уплашен, защото източването на КТБ е започнало по негово време

Източник: Mediapool.bg 14.07.2014 0 - A +

Цветлин Йовчев: Борисов е уплашен, защото източването на КТБ е започнало по негово време Снимка: mediapool.bg

От всички несвързани приказки на Бойко Борисов не разбрах в какво точно ме обвинява, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод призива на Борисов всички от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев, както и премиерът Пламен Орешарски, да бъдат арестувани заради случващото се с КТБ.

 

"Това е поредната глупост на Борисов... Очевидно е много уплашен, вероятно има защо. Според обвинението на прокуратурата източването на КТБ е започнало от 2011 година и може би хората ще си зададат въпроса, кой позволи този бомбастичен ръст на КТБ по време на неговото управление. Кой позволи именно тогава да стане това източване на тези пари и тъй като той коментира и говори, какво е трябвало да направи МВР, трябва някой да му припомни кой беше министър на вътрешните работи през 2011 г. по това време”, обясни Йовчев пред агенция Фокус.

 

През 2011 г. вътрешен министър беше Цветан Цветанов, а самият Йовчев бе председател на ДАНС, преди да му вземат главата заради скандала "Мишо Бирата" и да стане съветник на тогавашния премиер Борисов, а по-късно да оглави кабинета на президента Плевнелиев.


"Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти. По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки, с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”, каза още министър Цветлин Йовчев.

за 50%  против 50%  428 гласували



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума