навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Борисов: Управителният съвет на БНБ трябваше да подаде оставка

Източник: Dariknews.bg 14.07.2014 0 - A +

Борисов: Управителният съвет на БНБ трябваше да подаде оставка Снимка: Sofia Photo Agency

Целият управителен съвет на БНБ трябваше да подаде оставка. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, като допълни, че ДАНС и МВР имат огромна вина за случая с изчезналите пари от Корпоративна търговска банка.

Борисов настоява прокуратурата да разследва действията на вътрешния министър Цветлин Йовчев и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

„Трябваше целият управителен съвет на БНБ да си хвърли оставката и в понеделник да сменим с нови хора, които да отидат и да извадят, и да кажат защо е допуснато това. Излиза един Искров и се кара на депутатите в парламента. Как ще се караш ти на депутатите, като искаш от тях да ти дадат 5 млрд. от данъкоплатците за това, че сте спали?"

Борисов добави, че е подкрепил действията на прокуратурата, но те трябва да продължат напред: „Правителството има вътрешен министър, който е и вицепремиер. Прокуратурата трябва да разпита Писанчев за това. Така както викаха и разпитваха Цветанов, мен, всички останали за измишльотини при това. Какви комисии имаше за Петното, за Отряд 28, за Бирата, сега защо няма комисии в парламента? Защо не се направят веднага комисии в парламента, да извикаме всички банкери, счетоводители, БНБ - да дават обяснение в парламента - защо докараха дотук нещата".

за 50%  против 50%  259 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума