навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Министерският съвет даде 35 млн. лева за справяне с миграционния натиск

Източник: Mediapool.bg 19.05.2014 0 - A +

Министерският съвет даде 35 млн. лева за справяне с миграционния натиск Снимка: mediapool.bg

Правителството гласува в събота отпускането на 35 милиона лева  за справяне с миграционния поток, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев след заседанието на Министерския съвет във Варна. По думите му кабинетът вече е взел всички необходими мерки, за да реагира при засилен миграционен натиск по границите на България.

Средствата ще бъдат разпределени в бюджетите на МВР, Министерството на здравеопазването, БЧК и община Болярово.

Вътрешният министър говори за очакванията за предстоящ силен миграционен поток и от Афганистан след изтеглянето от там на силите на НАТО.

”Ние имаме готовност и аз многократно съм го казвал, че сме разгледали абсолютно всички възможни сценарии. Мога да кажа, че към момента в България сме предприели необходимите мерки, така че да отговорим на всички изисквания и предизвикателства, които могат да се случат”, заяви Йовчев.

В същото време той изказа ”искрената си надежда” българските власти да не бъдат тествани повече в такава ситуация, но призна, че на турската граница МВР продължава да има много работа.

”Имаме дни, в които със съдействие на нашите турски колеги успяваме да предотвратим навлизането в наша територия дори на над 100 души”, каза Йовчев.

Едновременно с това министърът се похвали, че престъпността в страната за първите четири месеца на годината е 12.4 процента. За това време разкриваемостта на извършените престъпления е нараснала с 4.8 процента, каза Йовчев.

Той допълни, че засиленото присъствие на жандармерия в малките населени места ще продължи и изрази надежда, че ”добрите показатели в борбата с престъпността ще станат трайна тенденция”.

Министърът каза още, че през лятото ще има командировани полицаи от вътрешността на страната по морските курорти. Ще бъдат сформирани и съвместни екипи с румънски служители на реда.

за 51%  против 49%  171 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума