навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Комисия ще проверява продажбата на летище „Божурище”

Източник: DarikNews.bg 04.12.2013 0 - A +

Комисия ще проверява продажбата на летище „Божурище” Снимка: Sofia Photo Agency

Създаването на временна комисия за проучване на обстоятелствата около сделката за летище „Божурище" се оказа по-важна за депутатите от бюджета за следващата година. Предложението точката да влезе в дневния ред на парламента дойде от ГЕРБ и бе подкрепена единодушно от пленарната зала. Бившият транспортен министър и настоящ депутат от Коалиция за България Петър Мутафчиев ще бъде председател на временната комисия.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев обясни, че въпросът за летище "Божурище" е от национално значение. "Нямам никакъв личен интерес, защото ако това си остане летище, за всяко кацане се плащат такси. Не може за Красимир Велчев да не се плащат такси", коментира той. И декларира, че по никакъв повод няма да влиза в никакви отношения с това бъдещо летище. "Искам да остане в памет и на баща ми, и на всички, които са си дали живота за авиацията", каза той.

Депутатът обясни, че неговото "самолетче" е в Сливница, където плаща наем от 250 лева на месец и когато има възможност, лети.

И днес парламентът имаше проблеми с кворума, за да започне пленарното заседание. След два опита да се направи регистрация с електронната система, Михаил Миков разпореди квесторите да преброят народните представители.

При проверката се установи, че в залата присъстват 176 народни представители и председателят на парламента откри заседанието.

за 52%  против 48%  191 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума