навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Министър Вигенин очаква президентът да наложи вето

Източник: DarikNews.bg 07.08.2013 0 - A +

Министър Вигенин очаква президентът да наложи вето Снимка: Sofia Photo Agency

Външният министър Кристиян Вигенин очаква президентът да наложи вето върху промените в бюджета, но смята, че това ще задълбочи пропастта между правителството и президентството. Такава конфронтация ще блокира държавата, каза Вигенин в интервю за БНТ.

По думите му страната не може да става заложник на лични амбиции и его, и призова за диалог между институциите и протестиращите, но при условие, че последните се откажат от радикални искания като оставка.

"Трябва да се подадат сигнали - положителни сигнали, и към обществото, и положителни сигнали към правителството, към Парламента, които да бъдат върнати след това. Ако президентът не работи в тази посока, няма кой друг да го направи. Негова е отговорността да гарантира, че ще има поне минимум съгласие по най-важните въпроси и смятам, че в неговите задължения е да осигури поне минимален комфорт правителството да изпълнява своята политика. Ако на този бюджет му бъде наложено вето, влизаме в съвсем друг сценарий, който може да свърши наистина зле и за държавата, и за финансите. Запазвам известна надежда това вето да не бъде наложено, защото това вето би означавало вето върху политиката на сегашното правителство. Никой президент не би следвало да си позволява такава пряка намеса в дейността на изпълнителната власт", каза още външният министър Кристиан Вигенин.

Външният министър подчерта, че не трябва да се пречи на правителството на Пламен Орешарски да провежда една друга финансова политика, за която хората са гласували.

Министър Вигенин призова протестиращите най-накрая да излязат и да формулират ясни искания, а не да говорят "общи приказки".

„Не виждам причина да очакваме бързи избори. Протестиращите няма да постигнат нищо, от това, което искат – бързи избори и оставки няма да постигнат”, каза категоричен бе Кристиян Вигенин.

за 47%  против 53%  198 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума