навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Правната комисия ще разгледа договора за екстрадиция между България и САЩ

Източник: DarikNews.bg 19.07.2013 0 - A +

Правната комисия ще разгледа договора за екстрадиция между България и САЩ

Парламентарната правна комисия започва разглеждането на договора за екстрадиция, сключен между правителствата на България и САЩ. Писмо за това е получила българката Гергана Червенкова, която САЩ искат за екстрадиция по дело за незаконен трафик на забранени медикаменти.

Самата Червенкова съобщи, че е получила писмо от председателя на парламента Михаил Миков, свързано с работата на правната комисия. Тя е песимист, че до вземането на решение от българския съд комисията няма да е приключила работата си, но това би имало резултата за следващи случаи.

Междувременно исканите от съда доказателства са постъпили в деловодството снощи в края на деня и рано тази сутрин. Това е и причина заседанието да бъде отложено за следващия четвъртък. Става дума за писмо от главния прокурор на САЩ и клетвена декларация от съдия в Ню Йорк.

Червенкова очаква доказателствата, които тя и адвокатите й събират да бъдат разгледани от САЩ и те да се откажат от екстрадирането й. Младата жена казва, че делото срещу нея се дължи на грешка.

До следващия четвъртък в съда трябва да е постъпило и копие от делото срещу неизвестен извършител, което се води в специализираната прокуратура. То е за пране на пари. Целта е да се запознаят страните с това дали и какви доказателства има събрани срещу Червенкова.

Младата жена беше арестувана у нас по искане за екстрадиция от САЩ, припомня БТА. На първа инстанция Софийският градски съд позволи предаването й. Сега Червенкова и адвокатите й обжалват. След престоя в ареста от известно време тя е на свобода срещу парична гаранция.

за 50%  против 50%  165 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума