навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Шефът на КФН: Досега нямаме официална информация за сделка за „Доверие“

Източник: DarikNews.bg 18.07.2013 0 - A +

Шефът на КФН: Досега нямаме официална информация за сделка за „Доверие“ Снимка: Sofia Photo Agency

Шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев беше изслушан в парламента заради предстоящата сделка за пенсионния фонд „Доверие". По думите му до момента няма никакъв постъпил в комисията документ, с който да бъдат известени за сделката.

Към днешна дата в КФН няма постъпила официална информация за продажбата на активите на ПОК „Доверие" от нейния собственик - „Виена иншурънс груп", нито пък от лице, което възнамерява да ги придобие, информира Мавродиев депутатите.

Като институция КФН не би следвало и не си позволява да прави оценки на базата на прессъобщения или медийни публикации от страна на мажоритарния собственик „Виена иншурънс груп", увери председателят на регулатора. По думите му единственият официален документ, ако може така да се нарече, досега е прессъобщение на сайта на „Виена иншурънс груп".

Регулаторът очаква „Виена иншурънс груп" или лицето, което възнамерява да придобие участие, да предостави цялата изискуема по закон информация. След като това се случи, КФН ще направи изключително задълбочен, отговорен и сериозен правно-икономически анализ, каза Мавродиев.

Основната част от нормативните изисквания, поставени пред инвеститора, имат за цел на първо място да гарантират почтеността на лицето, което възнамерява да придобие участие в капитала на пенсионно-осигурителното дружество. В производството също така се извършва внимателен анализ на финансовото състояние на съответния заявител, проверява се произходът на средствата, за което КФН ще работи в тясно сътрудничество с институцията, която може да помогне и работи в тази посока - ДАНС, каза още председателят на регулатора.

за 47%  против 53%  148 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума