навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Изслушват Бойко Борисов за Авиоотряд 28

Източник: DarikNews.bg 09.07.2013 0 - A +

Изслушват Бойко Борисов за Авиоотряд 28 Снимка: Sofia Photo Agency

Анкетната парламентарна комисията, която проверява дейността на правителствения Авиоотряд 28 и военните хеликоптери, ще заседава отново. Тя разследва случаите, при които въздушният транспорт не е ползван за целите на армията. На заседанието днес е поканен бившият премиер Бойко Борисов.

Комисията ще изслуша и част от обслужващия персонал на правителствения самолет.

Депутатите вече констатираха, че Борисов е летял над 400 пъти с Авиоотряда и близо 70 пъти с хеликоптери на министерството на отбраната. Предстои да се разбере с каква цел, в какъв състав и с колко пари са извършвани полетите.

Все още се очаква част от изисканите данни за лицата, които са летели с правителствения самолет.

Заради огромното количество материали, които трябва да бъдат анализирани, депутатите удължиха до 30 септември срока на действие на комисията.

За ловни излети, футболни и други спортни събития са били използвани самолетите на Авиоотряд 28. Това са част от констатациите в доклада на инспектората на финансовото министерство. Временната парламентарна комисия, която разследва полетите на властта в кабинета "Борисов", проверява дали правителствен самолет е летял и до селцето на Дядо Коледа. Заявката за Лапландия е била направена до бившия премиер Борисов в края на 2009 г. от туристическа агенция, обяви председателят на комисията Венцислав Лаков от Атака.

Правителствените самолети са извършвали полети за търговци цели, извън приложното поле на Авиоотряд 28 - това е един от изводите на доклада на Инспектората на финансовото министерство. От там посочиха, че такива полети са извършвани регулярно и преди управлението на Борисов. Инспекторите увериха, че ще наложат и административни санкции.

Според доклада на инспектората заявки за полети са правили шефът на Федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, собственика на ПФК „Левски" Тодор Батков, белгийски инвеститори, руски бизнесмени. Заявка имало и от туристически агенции.

за 53%  против 47%  207 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума