навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Депутат от БСП: Нормално е да се даде възможност в заведенията да има зали за пушачи

Източник: DarikNews.bg 03.06.2013 2 - A +

Депутат от БСП: Нормално е да се даде възможност в заведенията да има зали за пушачи Снимка: Sofia Photo Agency

Във вторник парламентарната група на Коалиция за България ще обсъди идея за промяна в Закона за здравето, касаеща либерализация на режима за тютюнопушене и всеки от членовете й ще реши дали да я подкрепи в пленарната зала. Това каза в предаването „Кой говори" по Дарик депутатът от групата Спас Панчев. Въпросът за тютюнопушенето на закрито има икономическа и социална страна, подчерта той.

„Разбира се, здравето на българските граждани не е за подценяване, но главното, което в случая предизвика тази дискусия и идеята да се възстанови отново в определена степен либерализация на тютюнопушенето в заведенията, е именно установените икономически и социални вреди", каза Панчев.

Законът трябва да е точен, ясен и изпълним и да не дава под една или друга форма предимства за някои, подчерта той.

Според социалистите по думите на Панчев единственото, което е нормално в този момент да се направи, е да се даде възможност на заведенията, които имат изградени помещения или са готови да изградят такива, да имат обособени части за пушачите, каза Панчев. „Ние считаме, че в нощните заведения може да се пуши, защото в тях не ходят непълнолетни. Считаме, че е нормално да се пуши на стадионите, където по никакъв начин не може да бъде ограничено тютюнопушенето и аз досега не съм виждал нито един стадион, на който, като отида сред публиката, не се пуши. Тоест законът в този случай няма никакъв ефект", каза депутатът.

Народният представител от Коалиция за България увери, че идеята по никакъв начин не касае промени в закона в частта за забрана на тютюнопушенето в административни сгради, болници, детски заведения, детски площадки и други, коментира той.

за 45%  против 55%  544 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума