навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона

Източник: DarikNews.bg 29.05.2013 1 - A +

Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона

В България се наблюдават затруднения по делата срещу хората зад кулисите, които не си цапат ръцете. Това каза федералният прокурор Робърт Ливърмор, който участва в конференция на тема "Върховенството на закона и организираната престъпност". Според Ливърмор на прокуратурата е най-трудно да събере доказателства именно срещу лидерите на престъпните групи.

Щатският федерален прокурор похвали работата на специализираните съд и прокуратура и каза, че те тепърва имат нужда от подкрепа, доверие и възможност за стабилно изграждане. Според Ливърмор в началото много хора си мислели, че присъдите ще се превърнат в арена за решаване на политически битки, но вместо това магистратите показали, че ще работят в името на върховенството на закона.

Прокуратурата трябва да се насочи към престъпници, които желаят да свидетелстват срещу главатарите си по делата за организирана престъпност, препоръча Ливърмор.

На конференцията присъства и заместник главният прокурор Ася Петрова. Тя каза, че очаква законодателят да възложи най-скоро да даде на обвинението нужните механизми и правомощия за противодействие и печелене на битката срещу организираната престъпност.

за 46%  против 54%  321 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума